Tamara Mitrovic, foto Isidora Kujačić.png
промо

промо

Београдска ризница

УСПЕХ НА КОЈИ ЈЕ ДОМ КУЛТУРЕ „СТУДЕНТСКИ ГРАД" ПОНОСАН: Тамара Митровић нова чланица НИН-овог жиријa!

13.04.2023.

УСПЕХ НА КОЈИ ЈЕ ДОМ КУЛТУРЕ „СТУДЕНТСКИ ГРАД" ПОНОСАН: Тамара Митровић нова чланица НИН-овог жиријa!
Величина слова

Тамара Митровић, уредница Књижевног програма Дома културе „Студентски град“, изабрана је за чланицу жирија најпрестижнијег књижевног признања, НИН-ове награде!

Тамарин активни, вредан и пре свега квалитетан рад на књижевној сцени Србије, вишеструко је препоручио и за рад у овом жирију.

Тамара Митровић (Београд, 1971) дипломирала је на Катедри за општу књижевност и теорију књижевности на Филолошком факултету у Београду. Била је новинарка културе на ТВ Студио Б и АРТ телевизији. Од 2012. уредница је Књижевног програма Дома културе Студентски град, где је на трибинама које организује разговарала са око пет стотина писаца из земље и региона. У оквиру издавачке делатности ДКСГ, уредила је и објавила петнаест књига од 2017. године, од којих су неке добиле значајна признања. Основала је књижевну награду за најбољу нефикцијску књигу, коју ће ДКСГ ове године доделити пети пут, и покренула књижевни фестивал „ПостНИНовске чаролије“ који сваког јануара представља најзначајније романе из претходне године. На овом фестивалу је за пет година говорило сто педесет писаца и књижевних критичара.

Подели вест