unnamed.jpg
промо

промо

Београдска ризница

НОВОРОЂЕНИМ БЕБАМА ДОДЕЉЕНО ЈОШ 120 „КУЛТУРНИХ ПАСОША“: „Дођи у Етнографски и кад порастеш“ поручују из Музеја

03.06.2024.

НОВОРОЂЕНИМ БЕБАМА ДОДЕЉЕНО ЈОШ 120 „КУЛТУРНИХ ПАСОША“: „Дођи у Етнографски и кад порастеш“ поручују из Музеја
Величина слова

Поводом Међународног дана детета, Етногрфаски музеј у сарадњи са Болницом за гинекологију и акушерство, КБЦ Звездара наставио је доделу културних пасоша мамама новорођених беба у оквиру овогодишње кампање „Културуни пасош-рођени са културом“.

У породилишту КБЦ Звездара 1. јуна је уручено 120 пасоша мамама беба, као својеврсна добродошлица која симболизује везу између културе и породице. 

Уручујући „Културни пасош“ мајци новорођене девојчице, Марко Крстић, в.д. директора Етнографског музеја рекао је да пасош такозвана пропусница у свет културе као и да омогућава новорођеним бебама и њиховим породицама неограничен број посета изложбама и свим програмима музеја сваког дана до првог дететовог рођендана.

„Културни пасош“ представља најлепшу добродошлицу на свет најмлађим суграђанима, истакао је Крстић и нагласио да Етнографски музеј жели на овај начин да пружи подршку породицама. „Важно нам једа од првих корака детета буде препознато да је наш музеј место породичних традиција где се негују старе вредности и нове стварају“, нагласио је Крстић. Наша порука је, „Дођи у Етнографски и кад порастеш“, истакао је Крстић.

Подели вест