Odabir.00_01_21_10.Still003.jpg
београд.рс

београд.рс

Дечји програм

ЗБОГОМ, ЗБОГОМ ВРТИЋУ ШКОЛА МЕ ЧЕКА! Традиционални дефиле предшколаца кроз центар Београда

27.05.2022.

ЗБОГОМ, ЗБОГОМ ВРТИЋУ ШКОЛА МЕ ЧЕКА! Традиционални дефиле предшколаца кроз центар Београда
Величина слова

Велики број деце прошетао је од Трга Републике до споменика Победнику на Калемегдану, на одушевљење свих који су их сретали. У питању су малишани предшколских установа са општине Стари град који су се на овај начин опростили од

Где се одржава

Београд

Види на мапи

Када се одржава

26. мај


Велики број деце прошетао је од Трга Републике до споменика Победнику на Калемегдану, на одушевљење свих који су их сретали. У питању су малишани предшколских установа са Градске општине Стари град који су се на овај начин опростили од својих васпитача и васпитачица и спремили за почетак школе.

Ове године из наших 11 вртића испраћамо укупно 435 предшколаца и они су данас дошли у значајном броју, нису баш сви били овде, али и ко није био, с нама је у срцу. Иначе, ово јесте традиционална манифестација која се није одржавала у претходне две године због короне, али могу да кажем да на понос овог града и наше општине сви треба да виде најлепшу и најбољу децу са општине Стари град која крећу у основне школе.

Сања Лазовић, директорка ПУ "Дечји дани"

 Дефиле малишана завршио се код споменика Победнику где су представљене све окупљене предшколске установе и симболично пуштени балони. Поред родитеља, запослених у предшколским установама, медија, догађају су присуствовали и грађани како би се будући школарци што лепше опростили од својих вртићких дана. “Свака нова генерација носи нову неку причу и они су увек одраз нашег друштва. Ова генерација која сада креће у школу је динамична, живахна, интелигентна, пуна питања. Они су и наша будућност и наша садашњост и ми од њих очекујемо баш пуно. Овде смо им честитали полазак у школу и поручујемо и учитељима који их дочекују у школи да их воле и мазе као што смо то ми радили јер смо сигурни да су спремни за полазак у школу” додала је директорка ПУ “Дечји дани” Сања Лазовић.

Подели вест