uvodna za mejl.jpg
Данило Мијатовић

Данило Мијатовић

Дечји програм

НАЈСЛАЂИ КРЦКО ОРАШЧИЋ ДО САДА! Гала концерт БеоБалета са малим балеринама на великој сцени Коларчеве задржбине

10.06.2022.

НАЈСЛАЂИ КРЦКО ОРАШЧИЋ ДО САДА! Гала концерт БеоБалета са малим балеринама на великој сцени Коларчеве задржбине
Величина слова

Публика ће имати прилику да ужива у маестралном извођењу 20 кореографија и варијација из познатог класичног балета "Крцко Орашчић", које ће извести више од 120 балерина, узраста од 3 до 15 година, уз специјалне музичке госте.

Где се одржава

Коларчева задужбина


Када се одржава

16. јун


БеоБалет је више од балета! То је уметнички центар за децу где се деца упознају са балетом, музиком, глумом и општом културом. Детињство је родитељ човекове личности и то је цитат на којем се годинама гради БеоБалет, а за децу је детињство најзначајнији период за њихов интензиван развој.

 "Крцко Орашчић" је један од најпознатијих класичних балета који је написао Чајковски, детаљни сценарио за балет дао је кореограф Маријус Петипа, а као основа за либрето узета је прича Александра Диме, Прича о Крцку Орашчићу, која је заправо адаптација оригиналне бајке Е.Т.А. Хофмана, Крцко Орашчић и краљ мишева из 1819. године. Крцко Орашчић је херој уз кога се деца упознају са балетом и обично остану заувек заљубљена у њега, у тај свет маште, снова, љубави и правде.

Са највећим узбуђењем мале балерине наступиће на великој сцени Коларчеве задужбине у четвртак, 16. јуна у 19.30 часова. То ће бити прилика да обиђу и упознају "храм уметности" и упознају се са историјом Илије М. Коларца, чијом вољом је настала задужбина. Коларац је 1878. године, све што је имао оставио свом народу за ширење науке и културе.

Подели вест