snezana copy.jpg
промо

промо

Дечји програм

СНЕЖАНА И СЕДАМ ПАТУЉАКА У НЕОБИЧНОМ ИЗВОЂЕЊУ! Поучна опера за најмлађе са снажном поуком

08.06.2022.

СНЕЖАНА И СЕДАМ ПАТУЉАКА У НЕОБИЧНОМ ИЗВОЂЕЊУ! Поучна опера за најмлађе са снажном поуком
Величина слова

Опера-бајка „Снежана и седам патуљака“, према познатом делу Браће Грим, по којем је Драган Каролић написао либрето и компоновао музику, биће премијерно изведена 12. јуна (18,00) на Сцени „Раша Плаовић“ под диригентском управом Стефана Зекића и у режији Ане Григоровић.

Где се одржава

Сцена Раша Плаовић


Када се одржава

12. јун


„Опера Снежана и седам патуљака у потпуности је базирана на оригиналној бајци браће Грим. Тематски оквир интерпретације заснива се на немогућности очувања спољашње лепоте. Краљица, опседнута сопственим изгледом, комуницира са својим одразом у огледалу које на њу врши притисак да мора бити најлепша. Њен сукоб са пасторком Снежаном настаје јер је она лепша, али и млађа од ње. Краљица није у стању да се помири са својим годинама и лепотом коју упркос великом труду не може да очува. Из односа Снежане, Краљице и Огледала произилази основни сукоб у представи. Женско питање лепоте наметнуте стандардима друштва провејава кроз бајку и представља основни мотив представе“, каже редитељка Ана Григоровић и поручује да представа има за циљ да младој публици пренесе поуку да је једина лепота коју вреди неговати она коју носимо унутар нас.

У подели су Невена Ђоковић (Снежана), Јана Цветковић (Краљица), Милена Ђорђевић (Огледало), Стефан Живановић (Принц), Лука Јозић (Ловац), Миљана Радиновић, Милица Дамјанац, Искра Сретовић, Сара Ристић, Невена Милошевић, Анастасија Станковић, Вера Зећевић (Патуљци) и Страхиња Тричковић (Огледало; глас).

На првој репризи, заказаној за 19. јун, наступиће Милица Дамјанац (Снежана), Јана Цветковић (Краљица), Милена Ђорђевић (Огледало), Стефан Живановић (Принц), Лука Јозић (Ловац), Миљана Радиновић, Невена Ђоковић, Искра Сретовић, Сара Ристић, Невена Милошевић, Анастасија Станковић, Вера Зећевић (Патуљци) и Страхиња Тричковић (Огледало; глас).

Ова постава ће се потрудити да на што оригиналнији начин представе и приближе оперу деци, и као што сама редитељка каже да хоће да допре до младе публике и да им пренесе једну од најважнијих поука. 

Подели вест