Petsonove i Findusove mozgalice.jpg
промо

промо

Дечји програм

МОЗГАЛИЦЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ НА КОЈЕ НИКО НЕ ОСТАЈЕ РАВНОДУШАН! Два свима позната јунака су се упустила у нове авантуре

22.06.2022.

МОЗГАЛИЦЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ НА КОЈЕ НИКО НЕ ОСТАЈЕ РАВНОДУШАН! Два свима позната јунака су се упустила у нове авантуре
Величина слова

У издању Креативног центра објављене су Петсонове и Финдусове МОЗГАЛИЦЕ – две радне свеске, Слова и речи и Бројеви и облици, ауторке Ање Ериксон са илустрацијама Свена Нурдквиста. Малишани у узрасту од 4 до 6 година треба да помогну Петсону и Финдусу да реше задатке који су забавни и нису тешки, али их свакако на крају књиге чекају решења.

Приче о Петсону и Финдусу већ 30 година развесељавају децу широм света и увелико се сматрају класицима савремене дечје књижевности. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака. Чича Петсон и мачак Финдус појављују се и у цртаним и играним филмовима, позоришним представама, компјутерским игрицама и апликацијама. Предивне сликовнице о авантурама двојице најбољих пријатеља, који живе на малом имању међу њивама и ливадама, окружени кокошкама и кравама, написао је награђивани шведски писац и илустратор Свен Нурдквист.Пред малим читаоцима сада су занимљиви задаци у којима су се Петсон и Финдус упустили у решавање разних мозгалица на тему слова и речи, односно бројева и облика.

У радној свесци Слова и речи слова су се на неким местима измешала па их треба довести у ред или су речи скривене у таблицама и не виде се на први поглед, негде треба уочити бићенца на основу особина са списка, а негде заокружити предмете помоћу којих ће чича Петсон поправити ограду свињца. Књига Бројеви и облици крије многе забавне задатке: од пребројавања, сабирања, одузимања и препознавања облика, па све до цртања и бојења.

Малишани у узрасту од 4 до 6 година треба да помогну Петсону и Финдусу да реше задатке. Задаци су забавни и нису много тешки, а ако деца негде и наиђу на потешкоће, на крају књиге чекају их странице са решењима.

У наставку текста можете пронаћи примере из књига и провежбати са вашим малишанима. 

Петсонове и Финдусове мозгалице (Слова и речи, и Бројеви и облици)

Подели вест