bajke - prvih sedam - cirilica.jpg
Лагуна

Лагуна

Дечји програм

ЧИТАЊЕ БАЈКИ ПОВЕЋАВА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ МОЋИ ДЕЦЕ! Првих седам Бајки у свим књижарама

28.07.2022.

ЧИТАЊЕ БАЈКИ ПОВЕЋАВА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ МОЋИ ДЕЦЕ! Првих седам Бајки у свим књижарама
Величина слова

Сада је време да се упознате са првих седам „Бајки“ Уроша Петровића! Ово издање је већ доступно у свим књижарама, а Урош пише за све узрасте, зато хајде да заједно развијамо моћи деце и нас самих.

Читање бајки унапређује концентрацију и памћење, подстиче развој ума, маште и критичког размишљања, успоставља емпатију и самосвест, развија језичке вештине, а све то се значајно одражава на постигнућа у школовању и животу. У време кад је образовање било усмено и у оквиру уже заједнице, бајке су и настајале баш из тих разлога. Оне су одувек биле неизоставни део дечјег образовања и одрастања, а свако ново време доносило је нове бајке.

Сматра се да је Алберт Ајнштајн говорио да читање бајки повећава интелектуалне моћи деце. Ја ту немам шта да додам, осим ових седам бајки. Бајке нису само украс детињства – оне се ушушкају у дечји ум и живе у њему до краја живота. Александар Золотић је тако маестрално илустровао моје бајке да сам чак и ја купио неколико ових књига!

Урош Петровић, аутор

Белина, Ава и киша, Господар свитаца, Веверичина чудна навика, Лирин глас, Мали жонглер, Девојчица са трубом одвијају се у савременом свету, а осмишљене су да децу уче о моралним врлинама и манама кроз догађаје јунака који су и сами деца. Ослањајући се на богате илустрације Александра Золотића, дете може и само да их разрађује, обогаћује и домаштава.

Урош Петровић пише за све узрасте. Његове књиге су годинама међу најчитанијим насловима књижевности за децу и младе, а њихови преводи су објављени у Италији, Грчкој, Македонији, Чешкој и Мађарској. Овенчане су и бројним наградама.

Подели вест