NOVI SLAJDER ZA SAJT 2.jpg
промо

промо

Дечји програм

ПОЧИЊЕ ШКОЛА ФИЛМСКИХ И ПОЗОРИШНИХ ВЕШТИНА: Позориште „Пуж“ позива младе да се усавршавају у уметничком стваралаштву

29.08.2022.

ПОЧИЊЕ ШКОЛА ФИЛМСКИХ И ПОЗОРИШНИХ ВЕШТИНА: Позориште „Пуж“ позива младе да се усавршавају у уметничком стваралаштву
Величина слова

Позориште „Пуж“ покреће Студио Траг, уметничку школу за упознавање различитих филмских и позоришних вештина и позива све заинтересоване младе људе, од 16 до 20 година да се пријаве.

Где се одржава

Позориште „Пуж“


Када се одржава

14. до 25. септембра


Кроз предавања, вежбе, визуелне и аудио материјале у сусрету са живим ствараоцима, полазници ће бити упознати са сценским и аудио–визуелним уметностима: елементима драматургије, позоришне и радио режије, глуме, дикције, покрета, филмске и ТВ режије, сценографије, костима, дизајна звука, фотографије, камере, монтаже и продукције.

Са полазницима од 16 до 20 година (група од 14 до 16 полазника), радиће професионални сарадници који су афирмисани и остварени у својим уметничким областима. Само неки од њих су: Урош Јаковљевић, Јелена Тркуља – ГЛУМА, Мирјана Ојданић – ДРАМАТУРГИЈА, Небојша Драгичевић – ДИЗАЈН ЗВУКА, Иван Пешукић – РАДИО РЕЖИЈА, Слободан Роксандић – ДИКЦИЈА, Марица Вулетић Наумовић – ПОКРЕТ, Ненад Параносић – СЦЕНОГРАФИЈА, Јелена Перишић – КОСТИМОГРАФИЈА, Матеја Муњиза – ФОТОГРАФИЈА/КАМЕРА, Иван Пешукић – ТВ РЕЖИЈА, Ана Томовић – ПОЗОРИШНА РЕЖИЈА, Дарко Лунгулов –ФИЛМСКА РЕЖИЈА, Славица Кос – МОНТАЖА, Марица Вулетић Наумовић – ИМПРОВИЗАЦИЈА.

„Посматрајући младе људе уочили смо да им недостају садржаји који би их заинтересовали, а уједно и упутили у лепоту уметничког ствралаштва. Из тог разлога Позориште Пуж у сарадњи са групом ентузијаста будућим ствараоцима отвара врата свог Студија Траг. Обезбедили смо простор, кадар и опрему. Имамо професионалан аудио-видео студио и модерно опремљен простор за вежбање. Оно што желимо да нагласимо је да ће Студио Траг на прави начин прићи младима, пробудити њихове скривене таленте и тако им помоћи да се боље упознају са професијама које одговорају њиховим интересовањима. Било да желе да упишу академију или се само боље упознају са различитим областима уметности, Студио Траг је право место за њих.“ – изјавио је Ђорђе Булајић, директор Позоришта „Пуж“.

План је да у студију полазници седам месеци раде са предавачимана на упознавању различитих уметничких области, највише кроз практичну наставу, а у осмом месецу оставља се временски простор за њихове самосталне (или групне) радове који ће бити представљени публици. Ово нису предавања и сусрети са ствараоцима само студијског карактера, него и предавања које ће им пре свега будити креативност и развити љубав и посвећеност изабраној делатности, чиме су испуњени и сами предавачи.
Настава почиње 1. октобра и траје до краја маја, а часови ће се углавном одвијати током викенда. Мултимедијални студио за упознавање различитих уметничких вештина „Студио Траг“ је за све младе уметнике јединствена прилика да са реномираним предавачима, кроз праксу прођу кроз 15 уметничких дисциплина и тако током осам месеци упознају суштину стварања позоришних представа и филма.

Пријем нових чланова заказан је за 14. и 15. септембар, као и за 24. и 25. септембар у Позоришту „Пуж“. Пријаве и информације на мејл [email protected].

Подели вест