Mali dimničar arhiva MOTO (14).JPG
архива МОТО

архива МОТО

Дечји програм

ХАЈДЕ ДА ПРАВИМО ОПЕРУ ЗА ДЕЦУ! Повезивање и усавршавање младих оперских уметника у Малом позоришту "Душко Радовић"

21.09.2022.

ХАЈДЕ ДА ПРАВИМО ОПЕРУ ЗА ДЕЦУ! Повезивање и усавршавање младих оперских уметника у Малом позоришту "Душко Радовић"
Величина слова

Мало позориште "Душко Радовић" вас позива на премијеру Опере за децу и младе Бенџамина Бритна, "Хајде да правимо оперу/Мали димничар", у режији Наталије Станковић под менторством Александра Николића, у петак, 23. септембра 2022. у 20 часова. Прва реприза је заказана за суботу, 24. септембра у 17 часова

Где се одржава

Мало позориште "Душко Радовић"


Када се одржава

23. септембар у 20 часова


Опера за децу и младе Бенџамина Бритна под називом „Хајде да направимо оперу/Мали димничар“ представља једно од најзначајнијих обележја Бритновог стваралаштва - приближавање класичне музике и опере младима.

У првом делу „Хајде да направимо оперу“ публика ће завирити иза кулиса док се оперски ансамбл припрема за представу. Уобичајена гужва и нервоза, кашњења, вежбање и упевавање у задњи час, различити односи међу уметницима, последње техничке припреме и све оно што прати позоришни свет, а што публика не види када се подигне завеса и започне чаролија оперске представе.

Други део је опера „Мали димничар“, очаравајуће забавна и духовита, уводи нас у дечији свет искрених односа, оданости и пожртвованости. Јунаци ове приче ће нас научити колика је снага пријатељства, како се играти, волети и уједињени чинити велика дела.

Премда је ово дело намењено најмлађима, у њему ће подједнако уживати публика свих генерација.

Идеја за извођење овог дела је произашла из пројекта „Опера: Паст, Пресент, Перфецт!“ који Музичко оперско театарска организација МОТО и Мало позориште „Душко Радовић“ реализују под покровитељством Креативне Европе. Пројекат има за циљ повезивање и усавршавање младих оперских уметника, промовисање оперске уметности и стварање нове публике.

Улаз за прву репризу је беслпатан за публику уз претходну најаву доласка.

Mali dimničar arhiva MOTO (3).JPG
архива МОТО

Подели вест