plakat kako se gleda film 2022.jpg
промо

промо

Дечји програм

КАКО СЕ ГЛЕДА ФИЛМ? Научите ваше малишане лепом понашању у малој школи бонтона

14.12.2022.

КАКО СЕ ГЛЕДА ФИЛМ? Научите ваше малишане лепом понашању у малој школи бонтона
Величина слова

КАКО СЕ ГЛЕДА ФИЛМ - МАЛА ШКОЛА БОНТОНА је едукативни програм, радионица, намењен дечацима и девојчицама узраста од 8 до 18 година и посвећен едукацији у области аудиовизуелне културе и уметности.

Где се одржава

Арт биоскоп Коларац


Када се одржава

17. децемебар


Намера је да се подстакне култура одласка у биоскопе и култура гледања аудиовизуелних садржаја, али и да се свест полазника поткрепи теоријским знањима из наведених области. Упознавањем са основним метода и техникама анализе филма, од полазника се очекује да почну да размишљају о различитим појавама, које ће им помоћи да схвате унутрашњу структуру филма, као и да формирају позитиван став о култури аудиовизуелних медија.

Радионица КАКО СЕ ГЛЕДА ФИЛМ - МАЛА ШКОЛА БОНТОНА реализоваће се у у суботу, 17. децембра у АРТ БИОСКОПУ КОЛАРАЦ у периоду од 11 до 14 часова. Филм који ће представљати предмет анализе и дискусије је домаће остварење Радивоја Андрића "ЛЕТО КАДА САМ НАУЧИЛА ДА ЛЕТИМ".Координатори програма су филмски критичари Зоран Јанковић иЂорђе Бајић.

Пријаве за учешће у радионицу потребно је послати путем е-меила на адресу [email protected]  до петка 16. децембра.

Програм се реализује као заједнички пројекат Мреже киноприказивача Србије, уз помоћ Филмског центра Србије и Министарства културе и информисања.

Подели вест