Faraon, divljak i princeza 4.jpg
промо

промо

Дечји програм

ОД НАГРАЂИВАНОГ АНИМАТОРА СТИЖЕ НАЈНОВИЈЕ ОСТВАРЕЊЕ! "Фараон, дивљак и принцеза" од 26. јануара у биоскопима

25.01.2023.

ОД НАГРАЂИВАНОГ АНИМАТОРА СТИЖЕ НАЈНОВИЈЕ ОСТВАРЕЊЕ! "Фараон, дивљак и принцеза" од 26. јануара у биоскопима
Величина слова

Сећате ли се анимираног филма "Кирику и вештица", који је званично први биоскопски анимирани филм синхронизован на српском језику? Од истог редитеља, награђиваног професионалца за анимације Мишела Осла, 26. јануара у биоскопе стиже најновија авантура, уједно узбудљива и едукативна, историјским чињеницама поткована - "ФАРАОН, ДИВЉАК И ПРИНЦЕЗА".

Шта епопеја о Старом Египту, средњевековна легенда са француских планина и фантазија са турског двора могу да имају заједничко?

Од редитеља Мишела Осла, добитника награде БАФТА 26. јануара стиже најновије анимирано оставрење "Фараон, дивљак и принцеза" премијерно приказано на 18. КИДС ФЕСТ-у, које описује 3 различите приче, три доба које немају потпуну повезаност међу собом. Пред гледаоцима ће се наћи необичан спој различитости, јединствена целина о свемоћним боговима, принчевима и принцезама, љубави, храбрости и сновима.

Faraon, divljak i princeza 1.jpg
промо

Египатска цивилизација фасцинирала је Осла од малих ногу и како би што уверљивије представио прву причу анимације одељење Лувра које је специјализовано за Египат, као и за афричке династије, помогло му је при раду те је ова прича, како истиче Осло "историјски најтачнија."

У својој каријери, приказивао је Јапан, Персију, Тибет, Антиле, а на исти начин приступио је и француском региону Оверњ. Путовао је његовим пределима и истраживао камером и на тај начин је представио и следећу причу анимације: "Много сам научио о тој територији и свему ономе што је представља: сиви вулкански камен, катедрала у Клермон-Ферану, велики број замкова који су ме одушевили."

Ликови изражавају своје компликоване мисли и осећања на начин који је разумљив чак и најмлађима, а није преједноставан одраслима. Волим да употребљавам само корисне речи и увек се преиспитујем који им је смисао.

Мишел Осло

Мишел Осло је познат по многим цртаним филмовима (Азур и Асмар, Дилили у Паризу), а на овим просторима посебно је остала у памаћењу анимација "Кирику и вештица", која званично слови за прву синхронизовану анимацију приказану у биоскопима код нас.

"Данас срећем људе који су као деца гледали моје филмове и који ми на њима захваљују. То је невероватно. Већина аниматора који су се придружили мом тиму рекли су ми да су одрасли уз моје филмове и да су због тога дошли да раде са мном. Често се сусрећем са својом публиком и разговарам са гледаоцима свих узраста. Дивно је када један аутор може да види оно што његов рад постиже током година. Заиста сам испуњен."

Faraon, divljak i princeza 3.jpg
промо

Подели вест