ВРЧИН Ликовно путовање 2022 (12).jpg
промо

промо

Дечји програм

„ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022“ У РАНЧИЋЕВОЈ КУЋИ: Креативне авантуре полазника радионице у Центру за културу Гроцка

30.01.2023.

„ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022“ У РАНЧИЋЕВОЈ КУЋИ: Креативне авантуре полазника радионице у Центру за културу Гроцка
Величина слова

Отварање годишње изложбе „Ликовно путовање 2022“, ликовне смотре дечјих радова насталих на стваралачким радионицама Центра за културу Гроцка – установе културе Општине Гроцка, 26. јануара у Ранчићевој кући, варошком дому Србије и галерији установе.

Где се одржава

Ранчићева кућа, Гроцка


Када се одржава

20. фебруар


Дечја изложба „Ликовно путовање 2022“ у Ранчићевој кући је осврт на креативне авантуре са којима су се полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка сусретали у протеклој години. На изложби је представљен одабир најуспешнијих креативних остварења чији су творци деца и ученици узраста од седам до дванаест година из ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој и ОШ „Св. Сава“ у Врчину, одељење „Доња мала“. 

Радионица у Гроцкој, Ликовно путовање 2022 (22).jpg
промо

Маштовити, радознали, вредни полазници изнедрили су мноштво радова - изведених самостално или заједнички. Заступљеност разноликих тема и техника младим ствараоцима проширује креативне видике, а изложби изнова доноси свежину и шароликост, која се огледа у многобројним цртежима, сликама, графикама, вајарским и другим уметничким предметима обликованих у различитим ликовним и примењеним техникама. Теме Ликовног путовања низале су се од упознавања са уметничким делима домаћих и страних уметника, ,,вечитих тема“ - мртве природе, портрета, аутопортрета и пејзажа, преко народне уметности, животињског и биљног света, празничних мотива... које су изведене у техникама: акварел, зграфито, монотипија, темпера, уљани и суви пастел и комбиноване технике. 

Радионица у Гроцкој, Ликовно путовање 2022 (17).jpg
промо

„Ликовно путовање“ Установе у школама у Гроцкој и Врчину водиле су сликарке Марион Дедић и Мика Ловре Миловић, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије. Изложба траје до 20. фебруара 2023. године.

Подели вест