unnamed (37).jpg
Promo

Promo

Дечји програм

НЕ МОРАТЕ БИТИ СУПЕРХЕРОЈ ДА БИСТЕ БИЛИ СЈАЈНИ! Анимирани филм намењен целој породици

05.03.2023.

НЕ МОРАТЕ БИТИ СУПЕРХЕРОЈ ДА БИСТЕ БИЛИ СЈАЈНИ! Анимирани филм намењен целој породици
Величина слова

Анимирани филм "Баш супер" (Just Super) нашао се у такмичарском програму Генератион Кплус овогодишњег БЕРЛИНАЛА, а убрзо након приказивања на престижном филмском фестивалу синхронизована анимација о суперхеројској породици заживеће 2. МАРТА на платнима домаћих биоскопа.

Берлински филмски фестивал започиње 16. фебруара своје 73. издање, а једно од остварења које ће се наћи у Генератион Кплус такмичарском програму биће анимирана авантура скадинавског редитеља Расмуса Сивертсена "Баш супер", номинована за награду Кристални медвед. Од норвешког мајстора анимација, познатог по породичним цртаним филмовима ("Солан и Лудвиг", "У шуми Хаки Баки") стиже мотивишућа анимација о суперхеројству, која ће се од 2. МАРТА наћи на репертоарима домаћих биоскопа.

Једанаестогодишња девојчица Хедвиг, заљубљеник у игрице, открива да јој се живот окреће наглавачке када је приморана да замени свога оца као суперхероја града и то много пре него што је очекивала. Изазови пред којима се нашла много су већи него што је могла и да претпостави, а услед неспретних потеза отац се одлучује за рођака Адирана, као будућег хероја. Хедвиг мора брзо да реагује! Редитељ Сивертсен истиче да је реч о анимација која отопљава срца и која је уједно забавна и суперхеројска прича намењан целој породици. 

"Баш супер је оригинални концепт. Режирао сам 10 дугометражних анимираних филмова, за мене је значајно да створим нешто из темеља, са темама до којих ми је стало. Прича која се бави и расправља о актуелним темама данашњице, попут Како се деца носе са великим очекивањима родитеља и околине? Да ли је погрешно дозволити својој деци да стално и по цео дан буду на телефонима и екранима? Да ли сви морају да буду супер или је довољно да буду оно што јеси?"

Подели вест