ples.jpg
београд.рс

београд.рс

Дечји програм

АФИРМАЦИЈА ПЛЕСНОГ СТВАРАЛАШТВА: Други фестивал плеса за децу на Чукарици

31.05.2023.

АФИРМАЦИЈА ПЛЕСНОГ СТВАРАЛАШТВА: Други фестивал плеса за децу на Чукарици
Величина слова

Културни центар „Чукарица” организује Други фестивал плеса за децу на Чукарици под називом „Поздрав лету”, који ће се одржати у суботу, 3. јуна. Програм почиње у 11 часова на платоу код чесме „Шољица” у Пожешкој улици, где је организовано званично отварање фестивала и дружење малишана са кловном Шашавком.

Где се одржава

Чукарица


Када се одржава

3. јун


Након тога, учесници фестивала, предвођени Шашавком, иду свечаним дефилеом до Велике сале КЦ „Чукарица” где ће се представити својим кореографијама.

Фестивал је ревијалног карактера, намењен деци и младима, али и родитељима и свима онима који брину о правилном и здравом развоју деце, усмеравајући их тако на квалитетне културне садржаје. Покренут је с циљем да се афирмише плесно стваралаштво и подржи рад плесних педагога који се баве децом узраста од четири до 15 година, као и да се бројни плесни студији представе јавности, како би шира заједница увидела значај плеса за правилан психофизички развој деце. По речима многих плесних стручњака, ова врста уметности доприноси побољшању координације тела, моторичких способности, повећању концентрације, грациозности и елеганције код деце, што све заједно утиче на сазревање и одрастање једног детета.

Манифестација је прилика да се таленат примети и охрабри, а уметност игре подигне на виши ниво. Цена улазнице је 250 динара.

Подели вест