KIDIKEM 9.3.2024, 12.00.jpg
промо

промо

Дечји програм

ОВАЈ ФЕСТИВАЛ ПОДСТИЧЕ ХУМАНОСТ И КРЕАТИВНОСТ КОД ДЕЦЕ: Међународни Фестивал дечјег видео клипа Кидикем представља најбоље филмове кратке форме

08.03.2024.

ОВАЈ ФЕСТИВАЛ ПОДСТИЧЕ ХУМАНОСТ И КРЕАТИВНОСТ КОД ДЕЦЕ: Међународни Фестивал дечјег видео клипа Кидикем представља најбоље филмове кратке форме
Величина слова

Девети Фестивал дечјег видео клипа ,,Кидикем’’ биће одржан у суботу, 9. марта, у 12 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд.

Где се одржава

Дечји културни центар Београд


Када се одржава

9. март


Фестивал ће отворити реномирана редитељка анимираних филмова и уредница фестивала „Кидикем" Марија Милановић Лазаревски и директор Дечјег културног центра Београд Драган Марић. Публика ће имати прилику да види најбоље филмове кратке форме – видео клипове по мишљењу овогодишњег стручног жирија, у чијем саставу су Никола Мајдак - редитељ и сниматељ, Небојша Петровић - визуелни уметник и педагог, Милош Томић – редитељ и визуелни уметник и редитељи Предраг Недељковић и Војин Васовић. 

Након пројекције победничких филмова младим ауторима биће уручене награде. Поред диплома и медаља, аутори најбоље пласираних видео клипова добиће вредне награде – таблет, бежичне звучнике и слушалице, као и циклус радионица видео продукције Едукативног центра Фибонацци и Логисцоол интернационалне школе дигиталних вештина и програмирања на којима ће, поред теоријских и практичних вежби, награђени учити о процесу снимања филма, монтажи, постпродукцији и безбедности на интернету, а имаће и прилику да стекну увид у основне концепте програмирања. 

Међу специјалним наградама је и „Јутјуб награда'' која се додељује филму са највећим бројем прегледа, о чему одлучују гледаоци и пратиоци Јутјуб канала ДКЦБ. Гласање за „Јутјуб награду'' почеће одмах након пројекције награђених филмова и трајаће до 25. марта. 

Међународни Фестивал дечјег видео клипа КИДИКЕМ, у организацији Дечјег културног центра Београд, окупља децу и младе од 9 до 16 година која умеју кроз кратку форму видео записа да изразе своје мишљење на задату тему. Циљ фестивала је да се код деце кроз уметничку праксу покрене хумана и креативна страна.

Подели вест