Čarobnjak iz Oza.jpg
промо

промо

Дечји програм

ШЕСТ ПРЕМИЈЕРА У НИЗУ ОД ОВОГ ВИКЕНДА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: На Сцени за децу и младе вас очекују омиљене бајке и највољенији ликови из српске историје

19.03.2024.

ШЕСТ ПРЕМИЈЕРА У НИЗУ ОД ОВОГ ВИКЕНДА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: На Сцени за децу и младе вас очекују омиљене бајке и највољенији ликови из српске историје
Величина слова

На Светски дан позоришта за децу и младе, 20. марта, у Дечјем културним центру Београд отвара се Сцена за децу и младе са сталним репертоаром.

Где се одржава

Дечји културни центар Београд


Када се одржава

28. април


Први пут у Београду и први пут у Србији, у једном позоришту одиграће се шест премијера једна за другом, сваке суботе у 12 часова. Представе су намењене деци узраста од 5 до 11 година.

Прва представа, којом ће свечано бити отворена Сцена за децу и младе је „Вила Грдан", по тексту и у режији Лазара Дубовца. Представа почиње у 12 часова и биће изведена на Великој сцени ,,Донка Шпичек" Дечјег културног центра Београд у среду 20 марта. У драмској представи, прожетој сонговима и музичким ефектима, играју Тијана Биочанин, Ирена Тепшић, Алекса Арсеновић и Данијел Станковић. Малишани ће уз ову представу научити да срећу чине мали ствари, да никад не пожелимо нешто што је туђе, као и да је другарство веома важно јер са правим пријатељима можемо да урадимо много тога, па и да победимо онога који нам се на први поглед чини јачи од нас – истакао је Лазар Дубовац.

Наредних субота на репертоару су премијере ,,Пут око света", ,,Звезда падалица", ,,Ципелице", ,,Чаробњак из Оза" и ,,Сами у кући" ,,У наставку сезоне очекује нас још неколико изненађења. Обележићемо 160 година од рођења једног од најпопуларнијих српских писаца Бранислава Нушића, адаптираћемо најпознатије српске бајке и оживећемо највољеније ликове из српске историје" – најавио је Дубовац. 

Подели вест