Međunarodni likovni konkurs RADOST EVROPE - Rusija
промо

промо

Дечји програм

ЛИТЕРАРНО-МУЗИЧКИ ПРОГРАМ „ДА ТРАВКУ УЗ ТРАВКУ ВРСТАМ”: Представљање збирке поезије Радмиле Шехић

15.04.2024.

ЛИТЕРАРНО-МУЗИЧКИ ПРОГРАМ „ДА ТРАВКУ УЗ ТРАВКУ ВРСТАМ”: Представљање збирке поезије Радмиле Шехић
Величина слова

У Дечјем културном центру Београд, у оквиру програма „Клуб читалаца”, у среду, 17. априла, од 11 часова, биће представљена нова књига „Да травку уз травку врстам” Радмиле Шехић. Улаз је слободан.

Где се одржава

Дечји културни центар, Таковска 8


Када се одржава

17. април


Литерарно-музички програм под називом ДА ТРАВКУ УЗ ТРАВКУ ВРСТАМ је представљање збирке поезије Радмиле Шехић. Програм ће се одржати у Малој сали Дечјег културног центра Београд, у Таковској 8.

Поред ауторке књиге, учесници програма биће чланови вокалне групе Дечјег културног центра Београд „Нађи своју звезду'', Балетског студија Дечјег културног центра Београд и ученици ОШ „Влада Аксентијевић”, који ће рецитовати песме из нове збирке. Водитељ програма је Ивана Теодоровић Стојановић, а уредник програма Снежана Станковић.

Ново штампано издање Дечјег културног центра Београд краси полице Библиотеке ове угледне градске куће на радост деце али и одраслих који воле искрену и лепу поетску реч.

„Саткана од осмеха, топлине и срдачности, Радмила Шехић плени својом енергијом и љубављу према свету који је окружује. Та љубав и поетски поглед на природу – на пенаст облак, пчеле које су се наљутиле, звезде у пеленама, загрљај јесени и јавора, на исушени каменчић-груменчић који стоји сам насред пута... приказује се кроз стихове које Радмила тако вешто тка. Ово је још једна у низу сјајних збирки поезије коју ће деца, али и одрасли, њихови родитељи, баке и деке, веома радо читати и рецитовати. Унапред се радујемо тим песничким сусретима у којима се публика, и она млада и она мало старија, дружи са Радмилом Шехић кроз поетску реч” – истакла је у поговору др Ивана Теодоровић Стојановић, уредник програма у Дечјем културном центру Београд.

Песме у књизи прате илустрације – цртежи деце из целог света настали поводом 24. Међународног ликовног конкурса „Радост Европе” и фотографије др. Сеада Шехића.

Подели вест