shutterstock_2164696121.jpg
shutterstock

shutterstock

Дечји програм

„НЕБЕСКИ МАШТОВЊАЦИ” ПРИБЛИЖИЋЕ ДЕЦИ ДЕЛА МИЛИЋА СТАНКОВИЋА: Стручно вођење кроз легенде, разговаре о вампирима и боговима, витезовима

18.04.2024.

„НЕБЕСКИ МАШТОВЊАЦИ” ПРИБЛИЖИЋЕ ДЕЦИ ДЕЛА МИЛИЋА СТАНКОВИЋА: Стручно вођење кроз легенде, разговаре о вампирима и боговима, витезовима
Величина слова

Интерактивно вођење за децу кроз изложбу поводом рођења славног српског сликара Милића Станковића, чувеног као Милић од Мачве.

Где се одржава

Светогорска 17


Када се одржава

30. април


У дому Јеврема Грујића се сваке среде у 15 часова, током целог априла одржава интерактивно вођење за децу поводом 90. годишњице рођења славног српског сликара Милића Станковића, чувеног као Милић од Мачве. Дом Јеврема Грујића је отворио изложбу која презентује првих 30 година стваралаштва српског Далија.

За наше НЕБЕСКЕ МАШТОВЊАКЕ, осмислили су интерактивно вођење, кроз питања и потраге, које је прилагођено деци узраста од 6 до 12 година (и одраслима који се тако осећају). Дођите да разговарамте о звезданом четворопрегу, вампирима и боговима, кулама на ветру, средњовековним витезовима, ливадским ђаволима и шпијунима звезда. Тражиће се симболи у легендама, градови у градовима, слике у сликама, скривене приче у причама. Поновиће сео Милићева сликарску заклетву, сазнаћете како је за сликање користио листове кукуруза и која је била његова прва играчка када је био дете.

Милић је припадао групи фантастичара, надреалиста, сликао је своје снове и симболе са својих дечијих цртежа, па се ова изложба обраћа и деци на много нивоа. Дубоко је упијао свет око себе свим својим чулима и показивао интересовање за све што га окружује, стварајући од раног детињства бројне теорије и дефиниције свега чиме је био окружен, а што је касније исцрпно обрађивао у песмама, текстовима, интервјуима, циклусима слика и цртежа. Његова дела налазе се и у галерији Уфици у Фиренци, Ватиканском музеју у Риму, Историјско-уметничком музеју у Женеви и многим другим галеријама и приватним колекцијама. 

Подели вест