image002.png
промо

промо

Дечји програм

ИНТЕРАКТИВНA РАДИОНИЦА ФАРБАЊА УСКРШЊИХ ЈАЈА : Етнографски музеј пдржава креативни развој малишана

26.04.2024.

ИНТЕРАКТИВНA РАДИОНИЦА ФАРБАЊА УСКРШЊИХ ЈАЈА : Етнографски музеј пдржава креативни развој малишана
Величина слова

Негујући препознатљиву традицију дугу три деценије, Етнографски музеј прославља највећи хришћански празник Ускрс и том приликом и ове године организује породичне пакете за сву радозналу децу и родитеље, током предстојећих викенда 27. и 28. априла.

Где се одржава

Етнографски музеј у Београду


Када се одржава

28. април


На интерактивним радионицама фарбања ускршњих јаја као једног од најстаријих хришћанских обичаја, малишани узраста од 5 до 12 година ће имати јединствену прилику да заједно са родитељима украшавају јаја изворним шарама нашег културног наслеђа помоћу писаљке и пчелињег воска и боје их природним пигментима.

Кроз учешће у интерактивној радионици родитељи ће имати јединствену прилику да подрже креативни развој и едукацију својих малишана, али и да створе незаборавне заједничке тренутке за памћење и препричавање.

Као посебан подстицај инспирацији, током трајања радионица биће постављена и изложба шара на ускршњим јајима, а на овај начин Етнографски музеј жели да пружи подршку сваком детету да препозна да је музеј место породичних традиција где се старе вредности негују и нове стварају.

Радионице воде Ласло Мухи, народни уметник и Млађан Браниловић, сликар и ликовни уредник у Манаковој кући при Етнографском музеју. Карте за радионице су већ распродате, па можемо са великом радошћу да вас обавестимо да ће Етнографски музеј током трајања васкршњих радионица угостити преко стотину деце!

Након шарања ускршњих јаја, родитељи и малишани ће моћи да погледају и нашу сталну поставку и две актуелне изложбе „Читање боја ” и „Миодраг Вартабедијан Варта и његови традиционални симболи“.

Шарај у Етнографском!

Подели вест