NumberOne.jpg
промо

промо

Дечји програм

ФЕСТИВАЛ БЕЛДОКС ТИН: Програм за младе кроз пројекције и разговоре у циљу оснаживања критичког мишљења

29.04.2024.

ФЕСТИВАЛ БЕЛДОКС ТИН: Програм за младе кроз пројекције и разговоре у циљу оснаживања критичког мишљења
Величина слова

Друштво у доба све већег губљења граница између стварног и виртуелног, маргинализоване групе и појединци који упркос свему хрле за својим сновима - ово су неке од главних тема филмова овогодишње Тин селекције Белдокс фестивала, који ће се одржати од 22. до 29. маја.

Када се одржава

29. мај


Поред пројекција одабраних документарних филмова интегрални део програма су разговори
намењени младима и свима који раде са младима - наставницима, педагозима, психолозима, али и родитељима. Ученицима основних и средњих школа је пружена прилика да на креативан начин уче, отварају нове перспективе, изразе своје ставове и стекну најразличитије увиде.

Посебан акценат је на критичкој анализи аудио-визуелних садржаја, с обзиром да њихова генерација у великој мери живи у дигиталном простору, на разумевању везе између виртуелног и реалног, као и на оснаживању стваралачких одговора на ситуације са којима се тинејџери сусрећу. Програм је осмишљен како би развио вештину критичког гледања филмова код младих и оснажио њихове гласове.

„Уз подстицање на дијалог и активно развијање идеја, надамо се доприносимо да и сами
тинејџери, попут јунака одабраних филмова, поверују да могу активно мењати како
себе, тако и свет на боље. Најбоље учење је партиципативно учење. Нарочито се радујемо што коначни избор филмова долази од наших младих селектора, и што ће о најбољем филму у програму одлучивати млади жири, а искуство нам показује да ми учимо од њих, колико и они од нас“, изјавила је психолошкиња и психотерапеуткиња Дубравка Радусиновић, коауторка Тин програма.

Подели вест