муфаса.jpg
промо

промо

Дечји програм

ОБЈАВЉЕН ТИЗЕР НАЈНОВИЈЕ ДИЗНИЈЕВЕ АНИМАЦИЈЕ: Цртани филм „Муфаса: краљ лавова”

30.04.2024.

ОБЈАВЉЕН ТИЗЕР НАЈНОВИЈЕ ДИЗНИЈЕВЕ АНИМАЦИЈЕ: Цртани филм „Муфаса: краљ лавова”
Величина слова

Од добитника награде Оскар, редитељ Барија Џенкинса (Месечина), крајем децембра ове године стиже нова Дизнијева авантура „Муфаса: краљ лавова”.

Када се одржава

31. децембар


Дизни студио открио је делић свог будућег хита „Муфаса: краљ лавова” који у светске и домаће биоскопе стиже крајем децембра. Тек обајвљени видео наговештава причу о неизвесном успону вољеног краља Поносне земље, места у афричкој савани из оригиналне приче Краљ лавова, а цела анимација снимљена је под редитељском палицом Барија Џенкинса (Barry Јенкинс) добитника награде Оскар за филм Месечина.

„Муфаса: краљ лавова” осврће се на Рафикија, познатог шамана из оригиналног наслова који је задужен да Симбиној и Налиној ћерки Киари пренесе легенду о Муфаси. Испричана у присећањима, анимација доноси Муфаса као младунчета без родитеља, изгубљеног и самог све док не упозна симпатичног лава по имену Така, наследника краљеве лозе, принца са светском будућношћу који прима Муфаса у породицу као свог брата. Случајан сусрет покреће групу на невроватно путовање у потрази за својом судбином, тестирајући њихове односе док заједно раде на томе да избегну претећег и смртоносног непријатеља.

Компанија Дизни обајвила је и имена чији ће се гласови наћи иза вољених ликова, а млади енглески глумац јамајчанског порекла Арон Пијер (Аарон Pierre) тумачиће Мусафу. Део поставе је и познати Данац Мадс Микелсен.

Подели вест