Besplatne letnje radionice 2024.jpg
промо ДКЦ

промо ДКЦ

Дечји програм

БЕСПЛАТНИ ЛЕТЊИ ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦУ: Дечји културни центар припремио бројне радионице током распуста

19.06.2024.

БЕСПЛАТНИ ЛЕТЊИ ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦУ: Дечји културни центар припремио бројне радионице током распуста
Величина слова

Дечји културни центар Београд и овог летњег распуста припремио је бесплатне програме и креативне радионице за децу и младе који распуст проводе у Београду.

У атељеима и студијима Дечјег културног центра Београд, у Таковској 8, деца ће имати прилику да виде процес рада и да опробају своја умећа у Атељеу за ликовну и примењену уметност, Балетском студију, Музичкој играоници и другим уметничким радионицама овог центра. 

,,Једна од занимљивијих радионица које ће се одржати већ на почетку распуста је Радионица анимираног филма, на којој ће деца моћи да се забаве и да науче да праве тауматроп, односно оптичку играчку која је значајна по томе што је претеча првих форми анимираног филма. Ова једноставна играчка је поставила темеље првих трикова анимације, а током њене израде на нашој радионици полазници ће научити да кроз цртеж прикажу фазе покрета или акције човека, животиње или неког другог објекта'' – најавио је Драган Марић, директор Дечјег културног центра Београд. 

Током јула деца ће моћи да учествују у радионици под називом ,,Шта се то крије иза позоришних кулиса?'' и да у Атељеу за примењену уметност креирају магични свет позоришне сцене и пробају да оживе сценографију из маште. У истом атељеу старији основци и средњошколци имаће прилику да се упознају са техником линореза, бакрописа и акватинте и да израде и одштампају сопствену графику, честитку и екс-либрис.

Радионица традиционалног веза, инспирисана народном културном баштином, као и радионица чворовања техником макраме, понудиће деци могућност да науче основне бодове веза и израде ситан вез прилагођен узрасту који се може искористити као апликација или декорација, као и да направе аутентичну наруквицу или мали украсни предмет у макраме техници. 

Поред креативних радионица, Дечји културни центар Београд осмислио је и програм Еколошка истраживачка акција који ће се одвијати на Великом Ратном острву, где ће се у еколошкој акцији деца упознати са природном оазом у граду која поред вредних природних карактеристика има историјски и стратешки значај за Београд.

Том приликом научиће како се прави хербаријум и препарирају инсекти, посетиће мрестилиште риба Галијаши и од еколога сазнати све о птичјим врстама, гмизавцима и сисарима који живе на острву. Посебно интересантна акција биће прављење еко инсталације „Гнездо орла белорепана. 

Све информације о програмима могу се наћи на сајту Дечјег културног центра Београд, а пријављивање за учешће на радионицама и програмима је неопходно и врши се позивом на број 011/ 32 42 011, радним данима од 8 до 15 часова, рекао је Марић.

Он је позвао сву децу и младе да искористе свој летњи распуст на креативан начин.

Подели вест