32.jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

„ДРАМА С КРАЈА СВЕТА” ОТВАРА БЕЛЕФ: Представа се бави оним што су многи пуно пута помислили - да се ближи крај света

20.06.2022.

„ДРАМА С КРАЈА СВЕТА” ОТВАРА БЕЛЕФ: Представа се бави оним што су многи пуно пута помислили - да се ближи крај света
Величина слова

Представа Атељеа 212, „Драма с краја света”, отвориће јубиларни 30. БЕЛЕФ 23. јуна у 19 часова у ботаничкој башти „Јевремовац”.

Где се одржава

Ботаничка башта „Јевремовац"


Представа „Драма о крају света” се бави питањима екологије, феминизма, побуне, породичних и пријатељских односа, и осећаја да се ближи крај света. Ауторски пројекат настаје по драми Олге Димитријевић, и одвија се око чина побуне једне девојке који се по њу трагично завршава, али покреће ланац радикалних реакција, од комшилука до градског дрвећа, у последњем покушају да се преокрене сценарио друштвене неправде и недостојанственог живота. Пуно пута смо чули у скорије време да изгледа „да се спрема крај света”, олективно осећање краја света све је јаче, када читамо катастрофичне вести и гледамо ратове уживо, када смо изложени непознатим вирусима и новим пандемијама, када нам се чини да су социјалне разлике све веће. Савремени свет је прожет осећајем безизлазности и немогућности промене. Представа покушава да замисли другачији крај, и зато се бави горућим питањем данашњице - иако названа „Драмом о крају света”, она заправо покушава да оцрта политичко-емоционални хоризонт његовог спаса у којем главну улогу играју жене и природа.

У представи играју Драгана Ђукић, Јелена Илић, Марта Бјелица, Михаела Станковић, музичарке Ана Ћурчин и Милена Јанчурић. Редитељка је Олга Димитријевић. Представа је рађена у копродукцији Атељеа 212, Удружења грађана Горгоне I Фондације Нови Сад европска престонице културе 2022 у оквиру пројекта „Хероине”.

Подели вест