X75_6389.jpg
промо Атеље 212

промо Атеље 212

Филмски и позоришни програм

„СВИ СМО МИ ХАСАНАГИНИЦЕ“ : Нова премијера у Атељеу 212 најављује вулкан емоција

21.06.2022.

„СВИ СМО МИ ХАСАНАГИНИЦЕ“ : Нова премијера у Атељеу 212 најављује вулкан емоција
Величина слова

Атеље 212 припрема премијерно гостовање представе „Хасанагиница“ на сцени Мира Траиловић, 21. јуна у 19.30 часова. Први сусрет са драмом Љубомира Симовића која је изведна у коопродукцији НП Лесковац и НП Ниш препун је емоција, али и извесног шока.

Где се одржава

Атеље 212


Шок настаје управо у сусрету данашњице и света драме, света који је на први поглед тако далек, да полако постаје блед и неразумљив. Али да ли је тај свет тако далек? И да ли су осећања, љубав и одлуке које непобитно обележавају ликове тако несхватљиве?

„Дугачак је био наш пут ка Хасанагиници, њеном унутрашњем бићу, али и узајамним односима и немогућностима успостављања искрености, истине, равноправности, правде и отворености. Дугачак, узбуркан, изазован, али леп. Јер на крају тог пута стоји љубав. Чврсто и непоколебљиво. Пут током кога су се спојили простор и време, избрисале разлике и створило схватање да је људска природа иста, да околности не могу да униште човечност. Да је важно истрајати и борити се. И да смо сви ми Хасанагинице, изјавуила је Исидора Гонцић”, редитељ представе.

У представи играју Драган Марјановић (Хасанага), Мина Цоцић (Хасанагиница), Ивана Недовић, Филип Радивојевић, Сузана Грујић, Предраг Смиљковић, Драгиша Вељковић, Иван Јанковић, Никола Шћепановић и Филип Недељковић.

Подели вест