Framegrab-09.jpg
Промо УК Пароброд

Промо УК Пароброд

Филмски и позоришни програм

БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА ЗА ПОЧЕТАК ЛЕТА! Зароните у скандиванску културу и киноматографију уз помоћ Несвестице

22.06.2022.

БЕСПЛАТНА ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА ЗА ПОЧЕТАК ЛЕТА! Зароните у скандиванску културу и киноматографију уз помоћ Несвестице
Величина слова

У сарадњи са Скандиванским кутком и VOD платформа KinoKauch, УК Пароброд организује реализацију заједничког пројекта - Скандинофилмско вече. На репертоару су остварења савремене нордијске филмске продукције, најразличитијих жанрова и тематских одређења.

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

29. јуна у 19 часова


Пред летњу паузу, последње среде у месецу 29. јуна у 19 часова, Скандинофилмске вечери завршавају се у великом стилу, филмом „Несвестица“, шведских режисера Монса Морлинда и Бјерна Стајна. У питању је посебна врста шљокичавог и китњастог филмског искуства, разиграни филм за вреле летње дане.  Режисери Монс Морлинд и Бјерн Стајн сарађују још од своје 15. године. Заједно, они не верују да ствари треба радити постепено – уз своју раскошну естетику, „Несвестица“ је тип филма који се не плаши да се поигра са кичом и кемпом, и ако ишта, успева да то искористи као своју предност.

Framegrab-03.jpg
Промо УК Пароброд

 Јон (Албин Гренхолм) и Нини (Фрида Густавсон) одрастају у атмосфери интензивног супарништва које постоји између њихових породица. На први поглед, Јонов и Нинин свет испуњен је чудима. Ипак, одрастајући у окриљу ова два породична клана која управљају ривалским забавним парковима, са додатном намером да придобију сваког могућег посетиоца, они врло рано уче како да играју „прљаво“. Након вишегодишњих злочестих шала и подвала, Јон и Нини се поново срећу, сада као одрасли људи у лето 1940. године, када се на обострано изненађење између њих јавља неоспорива привлачност. Али, у освит Другог светског рата, њих двоје ће убрзо морати да се суоче и са другим проблемима. Уз познати сет-ап, који се заснива на забрањеној љубави, филм брзо замењује балкон у Верони за мердевине и костим медведа, док наши потенцијални љубавници испаљују руже једно на другог у сну.

Битна напомена за ове филмске сусрете јесте да су пројекције бесплатне, али да је због ограниченог броја места потребно резервисати своје место у сали УК Пароброд. Пројекција ће почети у 19 часова, а пријаву можете извршити пријавног линка до понедељка 27. јуна у 19 часова.

Подели вест