TARA NAJD AHMADI.jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

МАРГИНАЛИЗОВАНЕ ПРИЧЕ ПРЕТОЧЕНЕ У ФИЛМ: Иранска уметница представиће истраживачки рад у Дому културе „Студентски град”

29.06.2022.

МАРГИНАЛИЗОВАНЕ ПРИЧЕ ПРЕТОЧЕНЕ У ФИЛМ: Иранска уметница представиће истраживачки рад у Дому културе „Студентски град”
Величина слова

Иранска филмска уметница и ауторка Тара Нажд Ахмади биће гошћа резиденцијланог програма у Дому културе „Студентски град” 29. Јуна у 20 часова када ће публика имати прилику да види програм кратких филмова ауторке, а потом и разговара са уметницом.

Где се одржава

Дом културе „Студентски град”


Када се одржава

29. јун у 20 часова


Гошћа резиденцијалног програма Дома културе „Студентски град” биће иранска филмска ауторка и уметница, Тара Нажд Ахмади, са тренутним боравиштем у Бечу. Тара је одбранила докторску дисертацију у току 2019, на студијама из области визуелних уметности и културологије на Универзитету у Рочестеру, држава Њујорк у САД-у. Њени недавни радови су фокусирани на креирање панораме неиспричаних, маргинализованих прича које се могу сакупити кроз незваничне усмене историје. У том простору је интересују различити начини на које се мислећи карактери као субјекти отпора крећу против свог времена и суочавају се несхватљивим пре(дра)судама.

Поред ауторских филмских нефикцијских радова, Тара се бави и едукацијом у области дигиталне фотографије и реализацији филмова на 16 mm филмским тракама, као и кустоским радом у области промоције филма и видеа. Њени радови се налазе у архиву Словеначке кинотеке.

На програму су следећи филмови, после којих ће бити уприличен разговор с ауторком:

„Ан Арт Хисториан’с Реципе" (2022, 7 мин, Аустрија), "A Week with Azar" (2018, 11 мин, Иран/Словенија/САД/ Аустрија). "Productive Frustration" (2016,13 мин, Иран /САД), "Three Minutes of Headless Life" (2015, 3 мин, Иран /САД), "The Drowning Friend" (2014,1 мин, САД) и "Measuring the Level of Resistance" (2012, 5 мин, Иран /САД). 

Подели вест