pisma_iz_srbije-bojan_ljubenovic_v.jpg
Бојан Љубеновић Писма из Србије
промо

Бојан Љубеновић Писма из Србије
промо

Филмски и позоришни програм

ДОК ЈЕ СРБА И СРБИЈЕ БИЋЕ И ПИСМА! Погледајте зашто овај сатиричар важи за једног од најбољих

29.06.2022.

ДОК ЈЕ СРБА И СРБИЈЕ БИЋЕ И ПИСМА! Погледајте зашто овај сатиричар важи за једног од најбољих
Величина слова

Дом културе “Студентски град” организује књижевни и позоришни програм у четвртак, 30. јуна са почетком у 20 часова у Амфитеатру разговор са сатиричарем и монодраму која је заказана одмах након разговора.

Где се одржава

Амфитеатар дома културе “Студентски град”


Када се одржава

30. јуна


Аутор књиге „Писма из Србије" Бојан Љубеновић је један од најзначајнијих савремених сатиричара, с којим ћете имати прилике да причате о поменутој књизи, поводом монодраме настале по овој књизи, која ће после разговора бити одиграна на истом месту, као и о Љубеновићевој последњој књизи НИШТА НИЈЕ СМЕШНО. 

IMA JEDNA ZEMLJA FINISH slabije (1).jpg
промо

 „Представа ИМА ЈЕДНА ЗЕМЉА, у извођењу Јовице Јашина, базирана је на популарној књизи ПИСМА ИЗ СРБИЈЕ (добитник је Домановићеве награде за 2015. годину). Главни јунак ове представе је Љубеновићев измишљени странац, који хируршком прецизношћу, на духовит и луцидан начин сецира српску стварност, указујући публици на овдашње парадоксе, аномалије, мане и врлине. Духовит је на моменте, а сатиричан читаво време и обрнуто, па се публици чини да се уместо у позоришту налази пред великим огледалом у коме непрестано види себе. Гледаоцу ће се тај одраз понекад свидети, а понекад не, али ће на крају ипак морати да призна да је то он, ма колико му то тешко пало. ИМА ЈЕДНА ЗЕМЉА је духовита и опора, узима се као горки лек, али гарантује да ће после ње свакоме ко је погледа бити боље.“

Подели вест