ISTI.jpg
DOK CINEMA MASTERS

DOK CINEMA MASTERS

Филмски и позоришни програм

ГУБЉЕЊА ИДЕНТИТЕТА ПОЈЕДИНЦА ПОД УТИЦАЈЕМ СИСТЕМА! Бесплатна пројекција награђиваног филма "Исти" у Дому омладине

28.07.2022.

ГУБЉЕЊА ИДЕНТИТЕТА ПОЈЕДИНЦА ПОД УТИЦАЈЕМ СИСТЕМА! Бесплатна пројекција награђиваног филма "Исти" у Дому омладине
Величина слова

Dok cinema masters и Дом Омладине у склопу Летњег биоскопа организују бесплатну пројекцију и разговор о филму Исти, Дејана Петровића, 31. јула са почетком у 20 часова у сали Американа. На бесплатној пројекцији и разговору говориће редитељ, сценариста и продуцент Дејан Петровић, док је модераторка бити Јована Николић, продуценткиња.

Где се одржава

Дом Омладине, сала Американа


Када се одржава

31. јула у 20 часова


ИСТИ је филм метафоре који се, приказивањем свакодневице осуђеника и стражара у неколико највећих затвора у Србији, бави темом губљења идентитета појединца под утицајем система. Овај филм је премијерно приказан на ИДФА (2017), и освојио награду за најбољи документарни филм на 20. Исмаиллиа ИФФ у Египту 2018. године и Гран при за најбољи кратки документарни филм на 65. Мартовском фестивалу – Београдском фестивалу документарног и краткометражног филмова.

DEJAN PETROVIC foto Dragan Vildovic.jpg
Дејан Петровић, редитељ
Драган Вилдовић

 ДЕЈАН ПЕТРОВИЋ је сценариста и редитељ неколико кратких играних и документарних филмова, као и продуцент око 50 краткометражних документараца. Оснивач је и директор Независног филмског центра Филмарт, у оквиру којег у континуитету реализује неколико пројеката, између осталих и Међународни студентски филмски камп Интеракција. Предаје као ванредни професор на студијском програму Филмска и телевизијска режија на Академији уметности у Београду. Члан је Удружења ДокСрбија – Документаристи Србије. Добитник је бројних награда на филмским фестивалима. За документарце Исти и Прилагођени, који су премијерно приказани на ИДФА, као и бројним другим фестивалима освојио је више од 20 награда.

ДОК ЦИНЕМА МАСТЕРС је програм који представља филмске класике краткометражног и дугометражног документарног филма, ауторе који су већ исписали историју домаће кинематографије, и оне који су несумњиво себи обезбедили место у домаћој кинематографији, а који још увек стварају и својим опусом шире утицај на млађе генерације. Филмске пројекције су праћене разговором модератора са гостима, или самосталним приказом филма и филмских утицаја у опусу аутора приказаног филма, од стране модератора. Идеја је да се домаћа публика упозна са специфичностима домаћег документарног стваралаштва, и тенденцијама на међународној документарној сцени, једнако у контексту уметности и савремене документарне продукције.

DOK CINEMA MASTERS 31.7..jpg
промо ДОБ

Подели вест