image001 (7).jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ХУМАНИТАРНО ИГРАЊЕ ЗА ВИКТОРОВ ПРВИ КОРАК! УК Пароброд организује представу о прихватању различитости

14.09.2022.

ХУМАНИТАРНО ИГРАЊЕ ЗА ВИКТОРОВ ПРВИ КОРАК! УК Пароброд организује представу о прихватању различитости
Величина слова

Представа ДАР игра се у недељу 18.септембра у 19 часова за Викторов први корак. Улаз је бесплатан али су донације за Виктора обавезне.По завршетку представе можете послушати трибину на којој учествују глумци представе, стручњак из ове области и родитељ детета са аутизмом. Представа се игра под покровитељством Секретаријата за културу града Београда

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

18. септембра у 19 часова


Представа ДАР, ауторке Милене Ђорђевић, се кроз причу о породици, љубави и прихватању различитости на суптилан и дирљив начин бави темом аутизма. То је друштвено ангажован театар који има за циљ подизање опште свести о овом проблему.

Комад прати дечака Косту који је у стању аутизма од његовог рођења до пубертета, као и кроз шта све пролази његова породица кад се суочи са таквим проблемом. Ово је прича, пре свега, о љубави и прихватању свих оних који су на било који начин различити од нас. Коста ће вратити своју породицу правим вредностима и све нас у публици подсетити да треба да застанемо у животу и окренемо се ка онима које волимо.

Резервације карата можете извршити путем телефона: 011/41 42 163, мејла: [email protected]  и преко друштвених мрежа УК Пароброд.

Виктор има значајно успорење у психомоторном развоју. Не хода, не прича, има појачану саливацију. У последњих пар месеци је почео да се издиже и жели да хода, али га у томе спречава хипертонус. Да би проходао потребна му је неурохируршка операција на кичми која се ради иностранству. Уз то, потребно је да буде укључен у третмане физикалне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, бањска лечења, БДА обуку, пелене, опрему за вежбање у кућним условима, потребна су му средства и за ортопедска помагала, третмане матичним ћелијама, хидро и делфино терапије, као и за трошкове пута и смештаја.

Подели вест