Ludwig Wust photo.jpg
Лудвиг Вуст, аустријски писац, редитељ, продуцент и кинематограф
промо

Лудвиг Вуст, аустријски писац, редитељ, продуцент и кинематограф
промо

Филмски и позоришни програм

ДАНИ АУСТРИЈСКОГ ФИЛМА: Узнемирујући хумор Лудвига Вуста отвара фестивал у КЦБ

21.09.2022.

ДАНИ АУСТРИЈСКОГ ФИЛМА: Узнемирујући хумор Лудвига Вуста отвара фестивал у КЦБ
Величина слова

Аустријски филмски фестивал , који се у Београду ове године одржава од 22. до 25. септембра, почиње сутра у Културном центру Београда у 20 часова пројекцијом филма “3:30 ПМ” редитеља Лудвига Вуста, који ће бити присутан на отварању и учествовати у разговору о филму након пројекције.

Где се одржава

Културни центар Београд


Када се одржава

22. септембар у 20 часова


Ново дело обмањујуће формалне сложености и изненађујуће емоционалне дубине плодног писца-редитеља-продуцента-кинематографа Лудвига Вуста испитује пријатељство, комуникацију, технологију, историју и памћење уз примесе узнемирујућег хумора.

У Културном центру Београда ће бити приказани и филмови “Најкраћа песма на свету” Дејвида Клеја Дијаза (23. септембар у 18х), “Луцифер” Петера Брунера (23.9, 20х), “Рубикон” Лени Лаурич (24.9, 18х), “Сунце” Курдвин Ајуб (24.9, 20х), “Хинтерланд” Штефана Рузовицког (25.9, 18х), и “Римини” Улриха Зајдла (25.9, 20х).

Слоган овогодишњег фестивала је “Крајности”, а селектор програма је др Александар С. Јанковић, професор историје филма на Факултету драмских уметности у Београду.

Након филма „Римини“ биће организована Q&А сесија са монтажерком филма Моником Вили, која је учествовала у настајању неколико аустријских добитника Златне Палме и Оскара, радећи раме уз раме са Михаелом Ханекеом, Михаелом Главогером и Улрихом Сеидлом. Њој ће се у овом разговору придружити Лудвиг Вуст, фестивалски селектор Александар С. Јанковић, као и уредник филмског програма Културног центра Београда, Иван Аранђеловић.

У пратећем програму фестивала, 23. септембра од 12 до 16 часова на Факултету ликовних уметности, биће организована и радионица са Лудвигом Вустом уз пројекцију његових филмова.

Подели вест