image007.png
Taramount

Taramount

Филмски и позоришни програм

ДА ЛИ ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА МОЖЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ ВОЉУ? Нов филм једног од најважнијих имене у свету хорора

28.12.2022.

ДА ЛИ ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА МОЖЕ ДА ИМА СОПСТВЕНУ ВОЉУ? Нов филм једног од најважнијих имене у свету хорора
Величина слова

Неки од најважнијих имена у свету хорор филма, редитељ Џејмс Ван (Слагалица страве , Подмуклост и Призивање зла) и Блумхаус, продуцент филмова (Ноћ вештица, Црни телефон и Невидљиви човек) представљају нам ново, свеже лице страха – М3ГАН.

Филм „М3ГАН“ (M3GAN) који се у одабраним биоскопима приказује већ првог дана 2023. године представиће нам слику света какав би ускоро могао да постане и натерати нас да се запитамо да ли смо довољно храбри да одговоримо свим изазовима.

М3ГАН је више од играчке. Она је део породице. М3ГАН је и чудо вештачке интелигенције, жива лутка програмирана да буде дететов највернији пријатељ а родитељу најбољи савезник.

Али, поставља се и питање, да ли вештачка интелигенција може да има сопствену вољу?

Сјајна роботичарка Џема (Алисон Вилијамс из филма Бежи!) дизајнирала је М3ГАН тако да она може да слуша, гледа и учи док постаје учитељ, другарица и заштитник детета за које је везана.

Када изненада постане старатељ своје осмогодишње рођаке Кејди (Вајолет Макгроу, Проклетство куц́е на брду), Џема је несигурна и неспремна да буде родитељ. Под интензивним притиском на послу, она одлучује да упари свој М3ГАН прототип са Кејди у покушају да реши оба проблема — а то је одлука која ц́е имати незамисливе последице.

Од суботе 1. јануара хорор „М3ГАН“ претпремијерно ће се приказивати у одабраним биоскопима, а од четвртка 5. јануара „М3ГАН“ можете гледати на редовном репертоару свих биоскопа.

Подели вест