001.jpg
Taramount

Taramount

Филмски и позоришни програм

ОМАЖ ХОЛИВУДУ И СЕДМОЈ УМЕТНОСТИ НА ДО САДА НЕВИЂЕН НАЧИН! Најновији филм оскаровца стиже у Србију

10.01.2023.

ОМАЖ ХОЛИВУДУ И СЕДМОЈ УМЕТНОСТИ НА ДО САДА НЕВИЂЕН НАЧИН! Најновији филм оскаровца стиже у Србију
Величина слова

Најновији филм оскаровца Дејмијена Шазела у биоскопима од 12. јануара! Бред Пит, Марго Роби и Дијего Калва у улогама које остављају без даха, зато осетите магију холивуда као никада до сада!

Велики биоскопски старт филма ВАВИЛОН (BABYLON), који, иако пред публику стиже 12. јануара, засигурно представља остварење које ће у уметничком смислу обележити 2023. годину! Визуелно спектакуларан, музички луцидан, филм ВАВИЛОН представља својеврсни омаж Холивуду и седмој уметности и на до сада невиђен начин осликава период Златне ере филмске индустрије.

У историји кинематографије мало је пројеката као што је ВАВИЛОН, филм у који је редитељ и сценариста Дејмијен Шазел током 15 година ткао свој таленат, преданост, визионарски приступ и истраживачки рад. Глумачка екипа, предвођена неким од најзвучнијих имена Холивуда и најважнијим представницима филмске уметности, непревазиђеним Бредом Питом и Марго Роби, дотаћи ће сваку емоцију својих гледалаца и измамити и осмехе и сузе.

009.jpg
Taramount

 У улогама које ће беспоговорно обележити њихове каријере, Бред Пит, Марко Роби и Дијего Калва воде нас кроз хипнотишући вртлог снова, који за ретке постају стварност. Сирова и искрена енергија која се преноси са великог платна помоћи ће нам да осетимо сав гламур славе али и да упознамо мрачне кутке које она са собом носи.

ВАВИЛОН за који се може рећи да је велики, свеобухватан и важан као и сам живот, огледало је филма, људи који испред и иза камере учествују у стварању чаролије и представља приказ једног времена; времена у ком је уметност у спрези за страсном жељом, декадентним ослобађањем и врхунским талентом покретним сликама удахнула живот, боју и звук.

У режији Дејмијена Шазела, ВАВИЛОН је оригинална прича епских размера смештена у Лос Анђелес 1920их, предвођена Бредом Питом, Марго Роби, Дијегом Калвом, као и ансамблом који чине Џован Адепо, Ли Јун и Џин Смарт. Прича о огромној амбицији и нечувеним ексцесима, прати успоне и падове више ликова током ере необуздане декаденције и изопачености која је владала у почецима Холивуда.

Можете погледати овај филм у биоскопима широм Србија од 12. јануара.

Подели вест