unnamed.jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ЧЕТВРТ ВЕКА КУЛТНОГ ФИЛМА: „Титаник“ у ремастеризованом 3Д формату прославља своју 25. годишњицу

11.01.2023.

ЧЕТВРТ ВЕКА КУЛТНОГ ФИЛМА: „Титаник“ у ремастеризованом 3Д формату прославља своју 25. годишњицу
Величина слова

Уочи „Дана заљубљених“ један од најромантичнијих филмова икада, остварење Џејмса Камерона „Титаник“ наћи ће се 9. фебруара на платну домаћих биоскопа и то овај пут са перфектним звуком и кристално јасном сликом, у импресивној 4к резолуцији

Када се одржава

9. фебруар


Прошло је четврт века од биоскопског приказивања култног филма „Титаник“ са Кејт Винслет и Леонардом ди Капрјем у главним улогама, везујући тада бројну публику за Џејка и Роуз, судбински пар чија се романса догађа и завршава на чувеном, најмодернијем броду предратног времена који 1912. доживљава своје потонуће.

Сада 25. година од настанка чувеног наслова снимљеног по мотивима истинитог догађаја, аутори остварења на челу са цењеним редитељем Џејмсом Камероном, доносе пред светску биоскопску публику ремастеризовану верзију филма Титаник, у 3д формату и 4к резолуцији, издвајајући као куриозитет перфектан звук и кристално јасну слику.

Многе генерације памте почетак приказивања једног од најромантичнијих филмова светске кинематографије, а сада 25. година касније управо њихови следбеници и неке нове генерације имају прилику да погледају Re-release филма који слови за "остварење за сва времена."

"Титаник" Џејмса Камерона је епска акциона драма, настала по мотивима истинитог догађаја која бележи романсу између даме из високог друштва роуз и сиромашног момка Џејка. један од три брода британске компаније "Вајт стар лајн", као највећи путнички брод икада изграђен до те 1912. од кога се очекивала потпуна безбедност, на свом првом путовању од Саутемптона до Њујорка ударио је у ледени брег и потонуо у северном Атлантику, одневши са собом више од 1.500 живота.

Цењени холивудски редитељ Џејмс Камерон о ком се посебно причало протеклих дана, а највише због успеха његовог најновијег филма "Аватар: пут воде" који се тренутно приказује у домаћим биоскопима, снимио је те 1997. године ванвременски хит који је потом одмах освојио 11 награда Оскар од којих и престижну златну статуу у категорији за најбољи филм године. Филм је освојио публику широм света, а у Србији и Црној Гори до сада га је погледало преко 550.000 гледалаца.

у наставку погледајте трејлер филма "Титаник".

Подели вест