Moj drug Tomi_foto DOK Promo.jpg
ДОК промо

ДОК промо

Филмски и позоришни програм

ДОК ОТВАРА МЛАДИ КАНАДСКИ РЕДИТЕЉ СРПСКОГ ПОРЕКЛА! "Мој друг Томи" филм о сексуалном сазревању невиног 40-годишњег мушкарца

17.01.2023.

ДОК ОТВАРА МЛАДИ КАНАДСКИ РЕДИТЕЉ СРПСКОГ ПОРЕКЛА! "Мој друг Томи" филм о сексуалном сазревању невиног 40-годишњег мушкарца
Величина слова

Пето издање међународног фестивала дугометражног документарног филма ДОК #5 биће одржано од 2. до 5. фебруара у МТС Дворани.

Где се одржава

МТС Дворана


Када се одржава

2. фебруар у 19.30 часова


Фестивал ће у четвртак, 2. фебруара у 19.30 часова отворити остварење „Мој друг Томи“ младог канадског редитеља српског порекла Нема Станковића. „Мој друг Томи“ (My friend Tommy) је духовит, генерацијски филм о сексуалном сазревању невиног 40-годишњег мушкарца. Нем Станковић је поводом приказивања филма у Београду рекао да му много значи што ће „Мој друг Томи“ имати европску премијеру у Београду.

Moj drug Tomi_foto DOK promo (2).jpg
ДОК промо

 „Премијера у Београду ми највише значи због подршке коју смо добијали од српске заједнице и медија. Београд је мој родни град и веома сам узбуђен што мој први филм долази у моје родно место и моју земљу. Биће ми част да искуство снимања овог филма од свих места у Европи прво поделим у Србији. Свака култура је другачија, и сви виде нешто другачије и интересантно у нашем филму, па једва чекамо да видимо шта ће то бити у Србији. Врло смо захвални ДОК Фестивалу за ову прилику. У свету постоји стотина милиона одраслих девица. Ово је прича о једном од њих,“ изјавио је Станковић.

Moj drug Tomi_vizual.jpg
ДОК промо

 Радња филма „Мој друг Томи“ приказује истиниту причу о 40-годишњем мушкарцу Томију Лију (Томмy Лее) који живи са веома строгим и религиозним родитељима из Кореје. Томи никада није кувао, био на љубавном састанку, пољубио девојку, не поседује рачун у банци. Када његов најбољи пријатељ Нем одлучи да Томија одведе на епско путовање открива се читав свет напетости, страхова и траума из прошлости.

Nem Stanković_Foto lična arhiva_DOK promo.jpg
Нем Станковић
Лична архива, ДОК промо

 Филм „Мој друг Томи“ биће приказан у оквиру такмичарске селекције Ентер Док. У оквиру овог програма биће додељене две награде: награда публике и награда жирија публике који је састављен од три љубитеља филма који ће гласати за најбољи дебитантски филм.

Подели вест