Rez 2.jpeg
промо Рез 2

промо Рез 2

Филмски и позоришни програм

ШТА СЕ ДЕШАВА ИЗА КАМЕРЕ НА СНИМАЊУ ФИЛМОВА? Нов филм оскаровца Мишела Азнависијуса

19.01.2023.

ШТА СЕ ДЕШАВА ИЗА КАМЕРЕ НА СНИМАЊУ ФИЛМОВА? Нов филм оскаровца Мишела Азнависијуса
Величина слова

Након отварања најпознатијег светског филмског фестивала, комедија "РЕЗ" (Final Cut), као прича о начину снимања нискобуџетних филмова о зомбијима, редитеља и сценаристе Мишела Азнависијуса, добитника награде Оскар за веома успешно остварење "Уметнк" (The Artist) из 2011., наћи ће се на великом платну домаћих биоскопа од четвртка, 19. јануара.

Године 2011. црно-бели неми филм " The Artist" донео му је огроман успех, освојивши тада пет награди Оскар, од којих и чувену златну статуу За најбољи филм, као и За најбољу режију. Познат ширем аудиторијуму по својим филмовима (Силовити) редитељ и сценариста Мишел Азнависијус (Michel Hazanavicius) у свом најновијем остварењу "Рез" (Final Cut), као адаптацији јапанске зомби комедије “One Cut of the Dead” доноси на велико платно причу о начину снимања филмова, филм о филму, наводећи да "ово није остварење који желите да гледате сами на свом компјутеру."

Филм "Рез" свечано је отворио овогодишњи филмски фестивал у Кану, нашавши се потом на фестивалу европског филма Палић на ком је и овенчан „Александар Лифка“ наградом, а 19. ЈАНУАРА оживеће на реперотарима домаћих биоскопа.У напуштеној згради, снима се нискобуџетни зомби хорор филм. Са напорним захтевима и недоличним понашањем агресивни редитељ тера глумце до саме ивице, инсистирајући на својој идеји да се унесе додатна енергија и узбуђење у пројекат. Ствари крену по злу када малу филмску екипу која снима филм о зомбијима нападну прави зомбији

Филм осветљава људе који заисте праве филмове – техничаре. Као и како они пролазе кроз дан. Одавно сам желео да снимим комедију о снимању филма. Док сам снимао имао сам прилику да приметим доста комичног понашања, искусио сам много сцена, понекад невероватних, понекад смешних, а понекад и дирљивих.

Мишела Азнависијуса, редитељ и сценариста

 Главне улоге тумаче познати глумци, миљеница Азнависијусових филмова Беренис Бежо (Bérénice Bejo), као и актуелни француски глумац Ромен Дирис (Romain Duris).

Подели вест