ASTERIX_MIDDLE_KINGDOM 01.jpg
Blitz Film

Blitz Film

Филмски и позоришни програм

НАЈПОЗНАТИЈИ ГАЛИ СЕ ВРАЋАЈУ У ПОЈАЧАНОМ СТАСТАВУ ОВОГ ФУДБАЛЕРА! Викенд посвећен Астериксу и Обеликсу

02.02.2023.

НАЈПОЗНАТИЈИ ГАЛИ СЕ ВРАЋАЈУ У ПОЈАЧАНОМ СТАСТАВУ ОВОГ ФУДБАЛЕРА! Викенд посвећен Астериксу и Обеликсу
Величина слова

Сви фанови најчувенијих Гала на свету, као и они који ће то тек постати, имају јединствену прилику да уживају у посебном викенду посвећеном Астериксу и Обеликсу! У суботу и недељу 4. и 5. фебруара у CineStar биоскопима широм Србије.

“Породични викенд Астерикс и Обеликс” који ће уз пројекције најновијег филма “Астерикс и Обеликс: Средње краљевство” у дистрибуцији Блитз Филма и уз подршку Француског института, посетиоцима донети и бројне поклоне Чаробне књиге и Децатхлона, као и представљање занимљивих сликовница како у папирном издању, тако и дигиталних које ће бити изложене у холу биоскопа.

Посебна атракција биће прави Астерикс, Обеликс и друид Аспириникс у косплеј костимима са којима ће публика моћи да се фотографише. Костимирани ликови очекују публику у суботу у ЦинеСтару Београд, а у недељу у ЦинеСтару Нови Сад. Оба дана у свим биоскопима деца ће имати прилику да цртају ликове из филма док посетиоце у Београду и Новом Саду као и сваког викенда од 11 до 13 сати очекује и фацепаинтинг.

ASTERIX_MIDDLE_KINGDOM 6.jpg
Blitz Film

Најновија авантуристичка породична комедија о славним Галима доноси причу у којој је кинеска царица затворена након државног удара који је подстакао издајнички принц. Уз помоћ феничанског трговца и њеног верног телохранитеља, једина ћерка царице, принцеза Сас-Ји бежи у Галију да затражи помоћ од два храбра ратника Астерикса и Обеликса, који су обдарени надљудском снагом захваљујуцћи свом познатом магичном напитку.

Marion Kotijar, ASTERIX_MIDDLE_KINGDOM 5.jpg
Blitz Film

Ова два нераздвојна хероја радо прихватају да помогну принцези да спасе своју мајку и ослободи своју земљу. Тако почиње велико путовање и авантура на путу за Кину. Али, Цезар и његова моћна војска, жедни новог освајања, такође иду ка Средњем краљевству. Редитељ филма је Гијом Кане, улоге тумаче: Венсан Касел, Марион Котијар, Мелани Тијери, а посебну улогу добио је чувени фудбалер Златан Ибрахимовић!

Ibrahimovic, ASTERIX_MIDDLE_KINGDOM 4.jpg
Blitz Film

Астерикс је једна од ретких блокбастер француских франшиза са зарадом са благајни од преко 450 милиона долара. Занимљиво је да је Гијом Кане у овом филму у трострукој улози, као редитељ, косценариста и глумац који тумачи улогу Астерикса. Кане је изјавио да је у почетку хтео да глуми Цезара, али је после потраге за Астериксом цела екипа указала на то да је управо он најбоље решење. Улогу Обеликса је добио Жил Лелуш (Жерар Депардје је био синоним за ту улогу у ранијим филмовима). Лелуш је морао да се угоји између 15 и 20 килограма да би одговарао габаритима Обеликса и заиста је постао чувени крупни Гал. 

Подели вест