unnamed (27).jpg
Promo

Promo

Филмски и позоришни програм

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ДАН ФИЛМА У МТС ДВОРАНИ! Погледајте ревију филмова номинованих за најпрестижнију награду

08.02.2023.

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ДАН ФИЛМА У МТС ДВОРАНИ! Погледајте ревију филмова номинованих за најпрестижнију награду
Величина слова

Поводом обележавања Интернационалног филмскога дана 11. фебруара, у MTС Дворани ће бити одржана РЕВИЈА ФИЛМОВА номинованих за престижну награду Америчке академије филмске уметности- ОСКАР. Посетиоци ће на великом платну, током целог дана, моћи у низу поново да погледају седам врхунских филмских остварења, која су у трци за чувено филмско признање.Цена карте

500 динара

На репертоару Дворане ће се 11. фебруара наћи филмови номиновани за Оскара, међу којима су авантура са елементима драме: ЦРНИ ПАНТЕР: ВАКАНДА ЗАУВЕК; епски научно – фантастични спектакл АВАТАР: ПУТ ВОДЕ ; драме БЛИСКО и ПОСЛЕ СУНЦА; црна комедија ДУХОВИ ОСТРВА; авантура са елементима комедије СВЕ У ИСТО ВРЕМЕ , као и анимација за децу ПОЦРВЕНЕЛА ПАНДА.

У питању су филмови који су имали једну или више номинацију међу којима је , акциона авантура са елементима комедије СВЕ У ИСТО ВРЕМЕ номинована у чак 11 категорија ( Номинација за најбољи филм, за најбољу режију: Данијел Кван и Данијел Счаинерт, номинација за најболљу глумицу Мишел Јео, за музичку нумеру “Тхис Ис А Лифе”, номинација за најбољу монтажу, за мушку споредну улогу: Ки Хуи Кван, за оргинални сценарио, оргиналну музику, за костим дизајн, као и за женску споредну улогу Џејми Ли Кертис, Стефание Хсу ).

Посетиоци ће имати прилике да поново погледају и филмско остварење са 9 номинација, црну комедију ДУХОВИ ОСТРВА ( Номинација за најбољи филм, Номинација за најбољу режију Мартин Мекдона; Номинација за најбољег глумца Колин Фарел, Номинација за најбољу монтажу, Номинација за мушку споредну улогу, Брендан Глисон, Духови острва Бери Кеогхан, Духови острва, Номинација за оргинални сценарио, Номинација за женску споредну улогу Кери Кондон)

На репертоару ће се наћи и авантуристички филм са елементима драме ЦРНИ ПАНТЕР: ВАКАНДА ЗАУВЕК – који има 5 номинација (Номинација за достигнуће у визуелним ефектима, Номинацију за музички сонг “Лифт Ме Уп”, Номинација за макеуп, Номинација за костим дизајн, Номинација за женску споредну улогу Ејнџела Басет )

АВАТАР: ПУТ ВОДЕ, епски научно- фантастични авантуристички филм, који је оборио све рекорде гледаности у Србији од почетка приказивања, такође ће се наћи на репертоару ревије. Филм је имао 4 номинације, међу Којима су Номинација за најбољи филм, Номинација за достигнуће у визуелним ефектима , Номинација за сценографију, Номинација за најбољи звук.

Подели вест