unnamed (3).jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ПУТУЈУЋИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У КЦБ: 4 редитеља, 4 европске земље, 29 филмских приказивања

09.02.2023.

ПУТУЈУЋИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ У КЦБ: 4 редитеља, 4 европске земље, 29 филмских приказивања
Величина слова

"Измештајуће слике" је путујући филмски фестивал са избором филмова европске кинематографије који се дотичу савремених друштвених питања који се одржава у Дворани Културног центра Београда од 10. до 12. фебруара.

Где се одржава

Дворана КЦБ


Када се одржава

12. фебруар


Четири редитеља и њихови филмови путоваће у Чешку, Србију, Румунију и Холандију да представе богату филмску понуду својих земаља и користе ове измештајуће слике као одраз унутрашњих претњи са којима се суочавамо на нашем континенту, као што су успон деснице, популизам и изазови око идентитета и стигматизације. Србију ће на овом фестивалу представљати редитељка Марта Попивода.

У Београду ће уз саму Марту Попиводу гостовати и редитељи Валентин Урзићану из Румуније и Адам Коломан Рибански из Чешке. Након пројекција својих филмова редитељи ће бити доступни за разговор са публиком.

Последњег дана фестивала ће након пројекције Мартиног филма „Пејзажи отпора“ 12. фебруара од 19.00, свих троје редитеља учествовати у разговору на тему „Пејзажи отпора: Како данас промишљамо и делујемо антифашистички”, коју ће водити социолошкиња Ирена Пејић. Разговор ће бити на енглеском језику и биће уживо преношен у три државе у осталим партнерским биоскопима – Кино Пилоту, Ћинема Музеул Таранулуј и Де Бали. Посетиоци у другим земљама ће такође имати прилику да постављају питања.

Подели вест