zloin_je_moj_2_foto_cebef_megacom_films.jpg
CEBEF, Megacom films

CEBEF, Megacom films

Под слоганом „Страст живота” љубитељи фил

51. ФЕСТ ДОНОСИ НАЈБОЉА ФИЛМСКА ОСТВАРЕЊА: Међународна премијера филма "Злочин је мој" специјално за београдску публику

09.02.2023.

51. ФЕСТ ДОНОСИ НАЈБОЉА ФИЛМСКА ОСТВАРЕЊА: Међународна премијера филма "Злочин је мој" специјално за београдску публику
Величина слова

Најновије остварење француског аутора Франсоа Озона – крими-драма „Злочин је мој”, отвориће 51. ФЕСТ, најављено је на сајту фестивала. Реч је о међународној премијери најновијег филма једног од најзначајнијих европских редитеља своје генерације и остварењу које ће београдска публика имати прилике да види пре Француске, будући да филм улази у тамошњ

Где се одржава

МТС Дворана


Када се одржава

24. фебруар - 5. март


Београдска публика ће имати прилике да види филм пре Француске, будући да филм улази у тамошње биоскопе тек 8. марта. Претходни филм Франсое Озона – „Петер фон Кант” отворио је Берлински филмски фестивал 2022. године.

Главне јунакиње играју младе наде француске кинематографије, Надиа Терескиевић и Ребека Мардер, раме уз раме са славним колегама Изабелом Ипер, Фабрисом Лукинијем, Денијем Буном и Андреом Дисолијеом. Франсоа Озон изјавио је да је филм, у суштини, прича о „тријумфу сестринства” и да је својеврсно одавање почасти радовима Жана Реноара, Франсое Трифоа, Ернста Лубича и Френка Капре, нарочито америчким романтичним комедијама из тридесетих година прошлог века.

– На мене је утицало и то како су Американци приказивали Париз тог времена, као што је филм „Виктор/Викторија” Блејка Едвардса – изјавио је Озон. Лик Изабеле Ипер инспирисан је глумицом Саром Бернар.

zloin_je_moj_3_foto_cebef_megacom_films.jpg
CEBEF, Megacom films

Реч је о 23. играном остварењу Франсое Озона, чији су филмови често на програму ФЕСТ-а, попут наслова „Све је прошло добро” (2021), „Милошћу Божјом” (2018), „Двоструки љубавник” (2017), „Франц” (2016), „Нова пријатељица” (2014), „Млада и лепа” (2013), „Базен” (2003), „Осам жена” (2002).

Пројекција филма одржаће се 24. фебруара у 19.30 часова у МТС Дворани.

Под слоганом „Страст живота” фестивал ће се ове године одржати од 24. фебруара до 5. марта.

Подели вест