BDA4BD32_B4C7_444C_A986_ED907683F1B5.jpeg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ОНА ЈЕ БИЛА ПРВА ЖИЗЕЛА: Погледајте представу „Карлота Гризи - од Вижинаде до вјечности” о светској примабалерини

11.02.2023.

ОНА ЈЕ БИЛА ПРВА ЖИЗЕЛА: Погледајте представу „Карлота Гризи - од Вижинаде до вјечности” о светској примабалерини
Величина слова

Гостовање представе о чувеној балерини, првој Жизели: „Карлота Гризи - од Вижинаде до вјечности” одржаће се 11. фебруара у Дому културе Студентски Град у 20 часова.

Где се одржава

ДКСГ


Када се одржава

11. фебруар у 20 часова


Погледајте прву представу икад урађену о светски познатој примабалерини, првој светској Жизели, Карлоти Гризи и њеном односу са њеним кореографом, ментором и љубави Жилом Пероом с којим је делила љубав ка балету, која их је читавог живота изнова спајала и раздвајала . Реч је о оригиналном мјузиклу, који је претпремијеру имао у самој Вижинади испред родне куће Карлоте Гризи, а премијеру 02. октобра.2021. године у Ровињу у Казалишту Гандусио у склопу Уметничког Фестивала “Rovinj, Art&more”.

„Карлота Гризи од Вижинаде до вјечности” је драмска представа са музичким и плесним деоницама која прати животни пут светске примабалерине Карлоте Гризи и њену везу са чувеним кореграфом Жилом Пероом. Делили су љубав према балету, која их је читавог живота изнова спајала и раздвајала. Карлота Гризи која је рођена у малом, бајковитом истарском градићу (Вижинади) а захваљујући свом таленту, амбицији, дисциплини и односу са кореографом Жилом Пероом, достиже врхунац балетске уметности, плешући по светским сценама (Париз, Лондон, Ст. Петерсбург). У сржи драме је Карлотин компликован однос са Жилом Пероом, чувеним кореографом, који је био њен ментор, сарадник и љубавник. Наиме посебно је интригантно то што је Жил Перо радио кореографију за „Жизелу” међутим његово матично позориште (у Паризу) га заобилази и потписују другог човека као кореографа чувене Жизеле;. Он, дакле, у тренутку Карлотиног највећег успеха, доживљава свој највећи пад. Ово је темељни сукоб на којем се базира наша представа која вас води кроз успоне и падове у односу и животу двоје легендарних уметника, попраћено плесним деоницама и сонговима.

Подели вест