unnamed (8).jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ЈЕДАН ДАН У ЖИВОТУ ТРИ ЛИЧНОСТИ ПОГОЂЕНИХ ДРУШТВЕНИМ НЕПРИЛИКАМА: Пенелопе Круз у шпанској драми „На маргини" од 16. фебруара на платнима домаћих биоскопа

13.02.2023.

ЈЕДАН ДАН У ЖИВОТУ ТРИ ЛИЧНОСТИ ПОГОЂЕНИХ ДРУШТВЕНИМ НЕПРИЛИКАМА: Пенелопе Круз у шпанској драми „На маргини" од 16. фебруара на платнима домаћих биоскопа
Величина слова

Од аргентинског редитеља Хуана Дијега Ботоа (Јуан Диего Ботто) у биоскопе стиже социјална драма „На маргини" On the Fringe), са Пенелопе Круз и Луисом Тосаром у главним улогама.

Након светске премијере на престижном филмском фестивалу у Венецији, потом пројекције на фествалу у Сан Себастијану 16. фебруара и у домаће биоскопе стиже остварење које се осврће на један дан у животима три засебна лика, погођених друштвеним неприликама.

Остварење „На маргини", које ће се од четвртка 16. фебруара наћи на репертоару домаћих биоскопа окупио је у водећим улогама двоје шпанских глумаца, добитницу награде Оскар Пенелопе Круз и познатог глумца Пиринејског полуострва Луиса Тосара.

Истражујући својом причом утицај стално присутних спољних, друштвених нестабилности на личне односе филм приказује утицај економске кризе на парове, родитеље и децу. Напета друштвена драма „На маргини" преплиће три приче испричане током једног дана.

Асусена има 24 часа да спречи да њена породица и она буду избачене из свог дома од стране банке која тежи да врати стан у свој посед. Рафаел је веома посвећени адвокат и активиста који настоји да реши овакве, све више присутне трагедије модерног времена. Његова супруга је у другом стању и потребна јој је његова помоћ, а он након што сведочи одузимању детета од стране социјалних радника мора да одлучи да ли ће се посветити потрази за мајком или ће се усредсредити на сопствену породицу. Теодора је бака која тражи свог давно изгубљеног сина, како би се опростила од њега.

Редитељ Хуан Дијего Бота, који је и сам по вокацији глумац истиче да је морао бити на висини задатка током снимања филма у којем улоге тумаче глумици светског гласа, попут Пенелопе Круз.

„Осећао сам огромну одговорност када су два глумца указала поверење сценарију који смо написали, као и поверење мени као режисеру," рекао је редитељ додајући "Када сам видео последње сцене знао сам да је рад глумаца био веома јак."

Када је реч о емотивним моментима филма, приказивању социјалних проблема којима се филм бави, како редитељ истиче током писања сценарија учествовали су људи који су заиста прошли кроз многе врсте проблема: „Ставили смо их испред екипе филма и замолили да нам испрчају своје приче. Сви су плакали када су завршили излагање и могли су да схвате зашто снимамо овај филм. То је учинило да људи много више уложе себе."

Погледајте трејлер филма 

Подели вест