Prokleti ne placu 02.jpg
fest promo

fest promo

Филмски и позоришни програм

ОВАЈ ФИЛМ ОТВАРА ОВОГОДИШЊИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФИЛМА! Француско-марокански филм отвара такмичарски програм

17.02.2023.

ОВАЈ ФИЛМ ОТВАРА ОВОГОДИШЊИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФИЛМА! Француско-марокански филм отвара такмичарски програм
Величина слова

Француско-марокански филм „Проклети не плачу”, који ће отворити Главни такмичарски програм, један је од најбољих у протеклој години, оценио је Југослав Пантелић, уметнички директор и селектор ФЕСТ-а.

Где се одржава

МТС Дворана


Када се одржава

25. фебруар у 17 часова


Реч је о филму Фајзала Булифе, британског аутора мароканских корена, снимљеном у француско-мароканској продукцији. Радња је смештена у Мароку и прати однос самохране мајке и њеног сина тинејџера. Њих двоје се селе с места на место, у покушају да побегну од скандала у које она стално упада. Долазак у Тангер нуди им прилику за нови почетак, али и ставља њихов однос у искушење.

Филм је светску премијеру имао на Венецијанском фестивалу у оквиру угледног пратећег програма „Дани аутора”. Учествовао је на фестивалима у Маракешу, Лондону, Стокхолму, Тромсу, Женеви, а до сада је награђен у Палм Спрингсу и Бордоу.

„Проклети не плачу” премијерно ће бити приказан на ФЕСТ-у у суботу, 25. фебруара, у 17 сати у Сали 1 МТС дворане. На истом месту је репризна пројекција 26. фебруара у 10 часова, а на програму је и у Дому омладине 26. фебруара у 20 часова.

У Главном такмичарском програму ФЕСТ-а је 17 филмова из 15 земаља.

Подели вест