Plakat 1.jpg
Promo

Promo

Београдска премијера представе „Успомене Саре Бернар"

БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „УСПОМЕНЕ САРЕ БЕРНАР"! За улогу Саре Бернар изабрана је уметница Тања Бошковић

25.02.2023.

БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „УСПОМЕНЕ САРЕ БЕРНАР"! За улогу Саре Бернар изабрана је уметница Тања Бошковић
Величина слова

Београдска премијера представе „Успомене Саре Бернар", према тексту Џона Марела, у адаптацији и режији Сташе Kопривице, са Тањом Бошковић у насловној улози, биће одржана у недељу 5. марта (20,30) на Сцени „Раша Плаовић”.

Где се одржава

Народно позориште


Када се одржава

5. март у 20.30 часова


У овој дуодрами, насталој у копродукцији Херцегновског позоришта и ЈУK „Херцег Фест“, лик Сариног секретара Питуа тумачи Дејан Ђоновић. Представа, премијерно изведена 16. септембра прошле године у Херцег Новом, не говори само о животу и смрти славне глумице Саре Бернар, него и о позоришту и позоришној уметности уопште проводећи публику "са друге стране" у намери да види наличје свега што може бити и тужно и смешно.

„Сара Бернар својим циничним коментарима на сопствена драматична сећања осветљава лицемерје и беду који неизоставно прате драмске ствараоце и славне личности одувек и пратиће их докле год постоје извођачке уметности. У овом читању текста, бавили смо се и зачецима селебрити културе и свега оног што што видимо да она и данас доноси“, каже редитељка Сташа Kопривица.

Према њеним речима, Марелов комад је попут „Пандорине кутије” - када се једном отвори, опсежном анализом и прецизним поступком, из ње излази све што савремена цивилизација покушава да потисне.
Визуелни идентитет представе креирали су Данило Бабовић (дизајн сцене) и Весна Вукићевић (костимографкиња).

За улогу Саре Бернар, прослављена српска драмска уметница Тања Бошковић зимус је на 27. Међународном фестивала малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву освојила Награду за најбољу глумицу.

Подели вест