unnamed (1).jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

„ИНДИЈАНА ЏОНС", „ЕЛЕМЕНТАЛ", „ЈЕДНО ЛЕПО ЈУТРО", „КОЛИБРИ" И ДРУГИ ФИЛМСКИ НАСЛОВИ ТОКОМ ЈУНА: Очекује нас жанровски разноврсна понуда у биоскопима

16.05.2023.

„ИНДИЈАНА ЏОНС", „ЕЛЕМЕНТАЛ", „ЈЕДНО ЛЕПО ЈУТРО", „КОЛИБРИ" И ДРУГИ ФИЛМСКИ НАСЛОВИ ТОКОМ ЈУНА: Очекује нас жанровски разноврсна понуда у биоскопима
Величина слова

Жанровски разноврстан, са филмовима намењеним гледаоцима свих узраста, биоскопски репертоар јуна месеца започиње остварењем "Бабарога" које је снимљено према мотивима приче писца Стивена Кинга, а завршава се петим наставком чувене франшизе о Индијани Џонс кога поново тумачи холивудски глумац Харисон Форд.

Када се одржава

30. јун


На самом почетку месеца, 1. јуна, у домаћим биоскопима наћи ће се филмско остварење "Бабарога" снимљено по истоименој причи мајстора крими сценарија, америчког писца Стивена Кинга. На велико платно стиже Кингова прича о Сејди Харпер и њеној млађој сестри Сојер чију кућу неочекивано опседа запањујућа натприродна појава.

Средином месеца, 15. јуна у биоскопе стиже синхронизована Пиксар анимацја "Елементал" која ће на филмском фестивалу у Кану доживети своју светску премијер када ће уједно бити и остварење затварања престижне филмске смотре. Ово је први пут да Кан свечано затвара једно анимирано остварење.

Истог дана на великом платну домаћих биоскопа заживеће филмови италијанске и француске кинематографије, филмови "Колибри" и филм "Под звездама". Италијанска редитељка и глумица Франческе Арчибуђи снимила је филм о чудном и чудесном животу Марка Карере, од његовог детињства преко одраслог доба и до његових позних година. Редитељка која је током каријере сарађивала са више истакнутих глумаца међу којима и са чувеним Марчелом Мастројанијем, главну улогу у филму Колибри поверила је вишенаграђиваном Пјерфранческу Фавинију (Издајник).

Пети и како је најављено последњи наставак "Индијана Џонс и артефакт судбине", са Харисоном Фордом у главној улози, наћи ће се од 29. јуна у биоскопима широм Србије. Филм режира Џејмса Манголда, познат и по насловима "Ле Ман '66: Славна 24 сата" и "Логан" који су му донели номинације за награду Оскар. Стивен Спилберг део је и овог наставка чувене франшизе, овај пут у улози продуцента. Наставак филма прати авантуре ексцентричног ахрхеолога Џонса, једног од најпознатијих филмских ликова.

Од 29. јуна на репертоару бисокопа ће се начи и филм "Једно лепо јутро" са Леом Седу у главној улози. Млада мајка Сандра сама одгаја ц́ерку и редовно посец́ује свог болесног оца. Свим силама се бори да оцу обезбеди медицинску негу која му је потребна. Када сретне Клемента, којег дуго није видела, Сандра поново почне да се интересује за њега. Њих двоје започињу страствену везу.

Подели вест