unnamed (3).jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ХАРИС ДИКИНСОН У УЛОЗИ ОЦА У ФИЛМУ "БУНТОВНИЦА": Живописна прича о оцу и ћерки прати одрастање девојчице у радничком предграђу Лондона

08.02.2024.

ХАРИС ДИКИНСОН У УЛОЗИ ОЦА У ФИЛМУ "БУНТОВНИЦА": Живописна прича о оцу и ћерки прати одрастање девојчице у радничком предграђу Лондона
Величина слова

Након награде на Санденс фестивалу, номинације за награду БАФТА за најбољи британски филм остварење "Бунтовница" са Харисом Дикинсоном у главној улози наћи ће се од 22. фебруара у домаћим биоскопима.

Филм "Бунтовница" (Сцраппер) редитељке Шарлот Риган, са Харисом Дикинсоном у главној улози, заживеће на великом платну биоскопа од четвртка, 22. фебруара. Након светске популарности и филма "Троугао туге" британском глумцу млађе генерације Харису Дикинсону поверена је изазовна улога младог оца који се изненада појављује пред девојчицом која је, након смрти мајке препуштена животу без икога.

На филму дебитује четрнаестогодишња Лола Кембел коју светска критика хвали и подржава, а Британски Индепендент пише да је управо Лолина разиграна и пркосна Џорџија блистала у филму и да се током године неће пронаћи толико допадљивих ликова. Гардиан напомиње да је реч о нежном приказу небезбедног живота једне девојчице и да је само спајање улога пред камерам много теже него што изгледа, а да су Дикинсон и Кембел то постигли веома добро.

Живописна комедија о оцу и ћерки прати причу дванаестогодишње сналажљиве девојчице Џорџије која, након смрти своје мајке, тајно живи сама у свом стану, у радничком предграђу Лондона. Заједно са пријатељем Алијем новац зарађује крађом бицикала, а социјалне раднике држи на дистанци претварајући се да живи са својим ујаком. Ниоткуда, појављује се њен до тада непознат отац, убеђујући Џорџију да мора да се суочи са стварношћу. Незаинтересована за ову изненда нову родитељску фигуру, девојчица се тврдоглаво опире његовим саветима. Док се прилагођавају новим околностима, схватају да обоје имају још много тога да науче.

Подели вест