bartonova_akademija_03 - Copy.jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ФЕСТ ОТВАРА ДЕБИ РАДИВОЈА РАШЕ БУКВИЋА: Поред „Бартонове академије” на отварању Феста и краткометражни филм „Још један дан”

23.02.2024.

ФЕСТ ОТВАРА ДЕБИ РАДИВОЈА РАШЕ БУКВИЋА: Поред „Бартонове академије” на отварању Феста и краткометражни филм „Још један дан”
Величина слова

Поред остварења „Бартонова академија” Александера Пејна, 52. Међународни филмски фестивал – Фест вечерас ће отворити и редитељски деби Радивоја Раше Буквића, краткометражни филм „Још један дан”.

Главну улогу у Буквићевом филму игра Мира Бањац, а за свој редитељски деби популарни глумац писао је и сценарио, који је за њега интимна прича за коју је иницијалну енергију узео из личног живота.

– Сценарио је инспирисан причом моје баке која је до краја живота била оптимиста и није хтела своје последње месеце да проведе у болници, већ је желела да живи у природи, тамо где је провела цео век – рекао је Буквић.

На питање да ли је било тешко за главну улогу одабрати Миру Бањац, редитељ је објаснио:

– Није било дилеме. Мира Бањац је била једини и незаобилазни избор за ову улогу. Од њеног пристанка је зависило да ли ћемо започети продукцију овог филма. Иако су постојале друге идеје, с обзиром на то да је реч о петој најстаријој живој глумици на свету, нисмо могли да је заобиђемо и не питамо да учествује – навео је Буквић.

Подели вест