Udar sreće 2.jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ЈУБИЛАРНИ, ПЕДЕСЕТИ ДУГОМЕТРАЖНИ ФИЛМ ВУДИЈА АЛЕНА „УДАР СРЕЋЕ": Романтични трилер с елементима комедије врти се око једног појма

26.02.2024.

ЈУБИЛАРНИ, ПЕДЕСЕТИ ДУГОМЕТРАЖНИ ФИЛМ ВУДИЈА АЛЕНА „УДАР СРЕЋЕ": Романтични трилер с елементима комедије врти се око једног појма
Величина слова

Након светске премијере на филмском фестивалу у Венецији и пројекција на предстојећем 52. ФЕСТ-у, филм ће се наћи у биоскопима широм Србије од 29. фебруара.

Када се одржава

31. март


Посебност Аленовог новог филма у односу на његова предходна остварења је у томе што је ово први филм у каријери који је у потпуности снимљен на француском језику. 

Један од најпознатијих редитеља данашњице, амерички синеаста Вуди Ален снимио је свој јубиларни 50. дугометражни филм "Удар среће" чије ће се премијерно приказивање код нас одржати у оквиру 52. ФЕСТ-а, а већ од 29.2. филм ће се наћи на репертоару биоскопа широм Србије.

Као мешавину жанрова романтични трилер с елементима комедије врти се око појма среће и важне улоге коју она има у људским животима. "Удар среће" је модерна прича о романси, страсти и насиљу: "Фани и Жан на први поглед чине се идеалним брачним паром: обоје су остварили професионалне каријере, живе у предивном стану у елитном кварту Париза те су, чини се, још увек заљубљени као и на почетку своје везе. Међутим, након што се Фани игром случаја сретне с Аланом, својим бившим колегом из средње школе, он је дословно обора с ногу. Убрзо почињу све чесшће да се виђају и да се све више зближавају".

Посебност Аленовог новог филма, у односу на његова претходна остварења је у томе што је ово први филм у каријери који је у потпуности снимљен на француском језику. Будући да је радња смештена у Паризу те како се филм снимао на стварним градским локацијама, Ален је за своје ново остварење ангажовао и младе француске глумце. Главне улоге тумаче Лу ди Лаж, Нилс Шнедер, Мелвил Попо и други.

Нови филм Вудија Алена премијерно је приказан на престижној филмском фестивалу у Венецији где је уједно побрао аплауз публике и критике.

Трејлер филма можете погледати на овом линку

Подели вест