SKRB2879.jpg
Зоран Шкрбић

Зоран Шкрбић

Филмски и позоришни програм

ОГЛЕД О ПАРТНЕРСКИМ ОДНОСИМА У ВЕЛИКОМ ГРАДУ ПРЕМИЈЕРНО НА СЦЕНИ МАДЛЕНИЈАНУМА : Комедија „Компани" доноси пуно музичког сајај и енергије

07.03.2024.

ОГЛЕД О ПАРТНЕРСКИМ ОДНОСИМА У ВЕЛИКОМ ГРАДУ ПРЕМИЈЕРНО НА СЦЕНИ МАДЛЕНИЈАНУМА : Комедија „Компани" доноси пуно музичког сајај и енергије
Величина слова

Музичка комедија „Компани" у режиј Небојше Брадића биће премијерно изведена на Великој сцени позоришта Мадленијанум 15. марта у 19.30 часова.

Када се одржава

15. март


Добро уиграна екипа нове музичке комедије „Компани", на челу са Славеном Дошлом, у друштву које чине: Вања Милачић, Даниел Сич, Бранислава Подрумац, Жарко Степанов, Ивана Поповић, Хаџи Ненад Маричић, Оливера Бацић, Петар Ђурђевић, Наташа Марковић, Никола Булатовић, Јелена Јовичић, Тања Живковић и Татјана Димитријевић, као и плесачица Ирина Лазић, је спремна за премијерно извођење у петак 15. марта од 19.30 часова.

Овај нетипичан бродвејски мјузикл Стивена Сондхајма је прави музички бисер који је свог аутора поставио на заслужено место једног од водећих аутора музичког позоришта. Настао седамдесетих година, по књизи Џорџа Фурта, овај оглед о партнерским односима у великом граду је више него актуелан и у нашем тренутку. Роберт, нежења у тридесетим, има за пријатеље пет брачних парова, а остављају га три девојке – то би могао да буде најкраћи опис ове музичке комедије. Сцене су фрагментарне: оквир приче је Робертова рођенданска забава на коју су позвани његови пријатељи. Сви бракови које видимо у овом комаду функционишу према истом моделу: засновани су на малим преварама, иритирајућим навикама и необичним каприцима супружника.

Ову динамичну и забавну представу, пуну музичког сјаја и енергије, одликује високи уметнички квалитет у сваком сегменту. Ауторски део екипе предводи редитељ Небојша Брадић, који је осмислио динамичан простор игре у сарадњи са сценографом Герославом Зарићем и у атрактивним костимима Марине Меденице. Извођаче је музички припремила и представом диригује Весна Шоуц, која је заједно са Јованом Јездовић урадила и препев стихова, по преводу Зорана и Иване Пауновић, док је за играчке нумере и сценски покрет задужена кореограф Вера Обрадовић. Оригинална продукција на Бродвеју из 1970, коју је радио и режирао Харолд Принц, док је оркестрацију радио Џонатан Туник, освојила је шест Тонија, рађене су многе обнове овог мјузикла а она из 2022. је освојила Тони награду за обнову.

Подели вест