Radnička klasa ide u oakao 1.jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

ДОМАЋИ ФИЛМ „РАДНИЧКА КЛАСА ИДЕ У ПАКАО” 11. АПРИЛА СТИЖЕ У БИОСКОПЕ: Црна комедија истиче у први план аутсајдере који се суочавају са нечим што је изнад њих

18.03.2024.

ДОМАЋИ ФИЛМ „РАДНИЧКА КЛАСА ИДЕ У ПАКАО” 11. АПРИЛА СТИЖЕ У БИОСКОПЕ: Црна комедија истиче у први план аутсајдере који се суочавају са нечим што је изнад њих
Величина слова

Филм редитеља и сценаристе Младена Ђорђевића „Радничка класа иде у пакао” који је приказан на недавно завршеном ФЕСТ-у где је и награђен са три престижне награде од којих и наградом за најбољу режију, од 11. априла наћи ће се на редовном репертоару свих домаћих биоскопа.

Када се одржава

30. април


Кроз црну комедију, са елементима трилера и хорора нови филм Младена Ђорђевића доноси на велико платно јунаке, аутсајдере који се у не тако безбрижној свакодневици суочавају са нечим много јачим и већим од себе, а поводом приказивања у домаћим биоскопима редитељ истиче да са нестрпљењем ишечкује реакције гледаоца: „Хумор је увек био добро оружје за супротстављање мраку око нас. Али мрак има и својих добрих страна. Мрак биоскопске сале је увек био погодно место за пројектовање скривених жеља гледалаца. Зато је важно овај филм видети на великом платну.”

Филм у којем главне улоге тумаче Тамара Крцуновић, Леон Лучев, Иван Ђорђевић, Оливера Викторовић, Томислав Трифуновић, Момо Пићурић и други прати харизматиц̌ну Светлану и бившег робијаша Мију који се заједно са радницима пропале фабрике удружују, како би истражили мистичне путеве наде и правде.

Фабрика која је некада запошљавала цео град и околна села затворена је због сумњиве приватизације и трагичног инцидента у ком је група њених радника страдала у намерно подметнутом пожару. Девастирани губитком својих најмилијих и корумпираном продајом фабрике, ова група некадашњих радника покреће протесте за које се чини да су узалудни и да не дају конкретне резултате. Као сламку спаса и у борби за правду, ова група заборављених прибегава натприродном.

Трејлер филма можете да погледате на овом линку

Подели вест