Trka na kraju sveta_foto Agelast produckija Promo (5).jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

УЗБУДЉИВА ПРИЧА О СРПСКОЈ ЕКИПИ НА НЕСВАКИДАШЊЕМ ТАКМИЧЕЊУ: Документарни филм „Трка на крају света” на 71. Мартовском фестивалу

22.03.2024.

УЗБУДЉИВА ПРИЧА О СРПСКОЈ ЕКИПИ НА НЕСВАКИДАШЊЕМ ТАКМИЧЕЊУ: Документарни филм „Трка на крају света” на 71. Мартовском фестивалу
Величина слова

Документарни филм „Трка на крају света” (2024) у режији Галеба Никачевића премијерно ће бити приказан у уторак, 26. марта у 15.30 часова у сали Американа Дома омладине Београда у оквиру програма 71. Мартовског фестивала.

Где се одржава

Дом омладине Београда


Када се одржава

26. март


„Трка на крају света” доноси узбудљиву причу о тркачкој екипи из Србије, која је освојила прво место у 500 км штафетној трци у суровој пустињи Атакама.

Крајем новембра 2023. године тркачка екипа из Србије БУРТ (Белгрејд Урбан Ранинг Тим) учествовала је у „Д Спид Проџекту", 500 км дугој штафетној трци у Атаками у Чилеу, најсувљој пустињии на свету, дубоко у Андима, истрчала је за мање од 35 сати, освојила прво место и оборила рекорд ове сурове стазе. Тај део се назива и ‘Рута дел фин дел мундо’ (пут на крају света) и најјужнија је тачка Латинске Америке. Поред надморске висине до 3400 метара, карактеристичан је по температурним разликама од преко 30 степени у току дана, ветровима, песком и прашином. Агеласт продукција их је пратила у овом највећем изазову до сада, како за тркаче, физички и ментално, тако и за саму продукцију. Припреме су почеле у априлу, а снимања филма у августу 2023. године. Месец дана након повратка из Чилеа, изашао је овај филм.

Филм ће на Мартовском фестивалу имати своју фестивалску премијеру и биће приказан у ревијалном програму у категорији ДОМАЋА ПАНОРАМА.

Подели вест